BIO VEOMA IMUĆAN

Vidoje Ristović ostavio Nikolini Pišek u nasljedstvo skupocjeni nakit

Kada je par prije dvije godine pokraden, tokom ljetovanja u Hrvatskoj, tom prilikom su sa sobom imali skoro 68.000 eura u kešu, ali i nakit u vrijednosti od 200.000 eura

H. J. I.

Vidoje Ristović i Nikolina Pišek

Foto: Arhiva


Historičar umjetnosti Vidoje Ristović, suprug Nikoline Pišek, preminuo je 8. maja. On je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Nakon njegove smrti u javnosti se dosta govori o imovini, te kome će ona nakon njegove smrti pripasti, s obzirom na to da je bio veoma imućan. Inače, Vidoje je sin Miše Grofa, uglednog i jednog od najbogatijih srpskih antikvara.

Još uvijek se ne zna šta je sve Ristović posjedovao

Iako se još uvijek ne zna šta je sve Ristović posjedovao u svom vlasništvu, te šta je stekao u zajednici sa Nikolinom, o skupocjenom nakitu voditeljke se često pisalo u medijima. Posebno o njenom vjereničkom prstenu, za koji je pokojni Ristović iskeširao 15.000 eura.

- Inače, moj bračni prsten, čak i da ga imam, ne bi ga detektovali kao bračni prsten jer ga ne nosim. Dobro, u zadnje vrijeme ga čak i nosim često, ali ni moj suprug, ni ja nismo nešto konvecionalni i ni on ga ne nosi. Ali, ja svoj bračni prsten jako volim, tako da ću ga zadržati čak i ako se razvedem - rekla je jednom prilikom Nikolina.

Također, kada je par, prije dvije godine pokraden, tokom ljetovanja u Hrvatskoj, tom prilikom su sa sobom imali skoro 68.000 eura u kešu, ali i nakit u vrijednosti od 200.000 eura. Ovo je tada zaprepastilo javnost, a voditeljka je objasnila zbog čega je na odmor nosila skupocjeni nakit, te toliko keša.

Prsten u vrijednosti 65 hiljada eura

- Suprug je podigao novac iz jedne banke u Splitu jer potpisujemo ugovor za kuću u Zagrebu i to je trebala da bude kapara. Što se tiče nakita, ne znam čemu drama? Žena sam koja obožava nakit i volim da ga mijenjam. Zašto ja to ne bih nosila sa sobom ako je moje vlasništvo? Vidoje je pak strastveni ljubitelj satova, to mu je ljubav - rekla je tada Nikolina.

Među nestalim nakitom našlo se nekoliko komada koje je Nikolina rado nosila: Ženski prsten Cartier Panther (25.000 eura), narukvica Cartier Love s brilijantima (40.600 eura), Chopard prsten 3.75 ct (bijelo zlato) vrijednosti 65.000 eura.

NA VRH

Podijeli članak na