ODBROJAVANJE DO FINALA

Velika podrška u regionu za Konstraktu: Oglasili se Rambo Amadeus, Severina...

Samo je Srbija iz regiona u finalu Evrovizije

Konstrakta. Agencije

L. S. R.

14.5.2022

Konstrakta večeras brani obraz regiona u velikom finalu Eurosonga 2022. u Torinu. Srbija je jedina zemlja bivše Jugoslavije koja je stigla do završnice ovog velikog muzičkog takmičenja, dok su druge zemlje ispale u polufinalima, osim Bosne i Hercegovine koja ne učestvuje na Evroviziji od 2016. godine.

Mnogi šalju podršku Konstrakti, a među njima i Rambo Amadeus, koji je poručio:

- Nikad nisam ni gledao ni mario za Evroviziju, osim kad sam onomadne navijao za samog sebe. Ovo je prvi put da imam svog favorita, a da to nisam ja! Bravo za ekipu, bravo za Konstraktu. Što se mene tiče, pobijedila je. Onaj ko je smislio koreografiju - ruku pod ruku je sa Spilbergovom koreografijom - komunikacije s vanzemaljcima u filmu "Bliski susret treće vrste". Samo da vidimo sad kako radi u komunikaciji sa zemljacima. Sa srećom -  zaključio je.

Rambo Amadeus je 2013. godine predstavljao Crnu Goru na Eurosongu u Azerbejdžanu s pjesmom "Euro Neuro".


Severinu Vučković, koja je svojevremeno nastupala na Evroviziji, također se oglasila: 

- Afrika paprika želi večeras puno sreće zdravoj umetnici Konstrakti i umetnicima. Dolazim u #Glibovac2023", napisala je uz snimku sa svog nastupa u Atini 2006. godine.

Inače, #Glibovac2023 je hashtag koji se proširio uoči finala Eurosonga, a odnosi se na to da bi se, ako Konstrakta pobijedi, Eurosong nakon 16 godina ponovno održao u Srbiji, i to u selu Glibovcu koje je Konstrakta nekoliko puta spominjala.

Glibovac je selo u Podunavlju u Srbiji s nešto više od 2000 stanovnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.