OBEĆANA DONACIJA

Amber Herd priznala da je lagala da je novac od razvoda donirala dječjoj bolnici

Nije me bilo briga za novac, rekla je Amber

Amber Herd. Agencije

A. Z.

17.5.2022

Amber Herd (Heard) konačno je priznala da nije isplatila obećanu donaciju od 3.5 miliona dolara ACLU-u, nakon što je tvrdila da je novac od razvoda donirala u humanitarne svrhe. Svjedočeći na sudu u ponedjeljak, Heard je rekla da nije donirala novac jer ju je Dep (Depp) tužio. Međutim, Herd je nekoliko puta tvrdila - uključujući pod prisegom u Depovom slučaju klevete 2020. u Velikoj Britaniji - da je cijelu nagodbu donirala u dobrotvorne svrhe.

Heard se pojavila u nizozemskom talk showu RTL Late Night 2018. gdje je rekla: "Ukupno je donirano 7 miliona dolara - podijelila sam ih između ACLU-a i Dječje bolnice u Los Angelesu. Nisam htjela ništa."

Heard je danas na sudu rekla da još nije uplatila punu donaciju jer ju je Johnny tužio za 50 miliona dolara u martu 2019.

 - U potpunosti namjeravam ispoštovati sva svoja obećanja. Voljela bih da me prestane tužiti da mogu - dodala je.

Terence Dougherty, glavni operativni direktor i glavni savjetnik ACLU-a, svjedočio je ranije u slučaju i rekao da je do sada od Heard ili u njeno ime donirano ukupno 1.3 miliona dolara. Od tog novca Herd je izravno donirala 350.000 dolara u prosincu 2018. i od tada nije uplatila novac. Dep je platio 100.000 dolara, a još 350.000 dolara stiglo je iz fonda u investicijskoj fimri "Fidelity".

Amber Herd. Agencije

Još jedna uplata od 500.000 dolara došla je s računa u investicijskoj tvrtki Vanguard, za koju je Doroti (Dougherty) rekao da vjeruje da je to fond koji je osnovao Ilon Mask (Elon Musk). Amberina advokatica Alejn Brejdehoft (Elaine Bredehoft) pitala je zašto je Hard prihvatila nagodbu od Depa od 7 miliona dolara.

 - Nije me bilo briga za novac. Rečeno mi je da ako ne pristanem na iznos koji se može poništiti, nikada se nećemo nagoditi. Uzela sam daleko manje od onoga što su mi nudili i na što sam imala pravo  - rekla je.

Herd je rekla da je novac donirala u dobrotvorne svrhe jer nikada nije bila zainteresirana za Džonijev (Johnny) novac.

- Samo sam željela svoju sigurnost i svoju budućnost, a on je to ugrozio… Željela sam da me ostavi na miru. To govorim od 2016. godine -  zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.