FRONTMEN "DIVLJEG KESTENA"

Ko je bio Igor Starović: Miljenik pripadnica ljepšeg pola koji je diplomirao arheologiju

Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav bila je i košarka

Igor Starović: Preminuo danas u 56. godini nakon kraće bolesti. Agencije

H. J. I.

17.5.2022

Grupa "Divlji kesten" devedesetih godina je harala scenom bivše Jugoslavije, a pjevač Igor Starović bio je miljenik pripadnica ljepšeg pola. Nakon prestanka muzičke karijere bio je dio rijalitija, pa se potpuno povukao iz javnosti.


Preminuo u 56. godini

Igor je proveo 10 godina u bendu "Divlji kesten" gdje je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine i odmah su postali miljenici publike. Preminuo je danas u 56. godini nakon kraće bolesti.

Sa "Divljim kestenom" je snimio pet albuma iza kojih su ostali veliki hitovi: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Nataša", "Gori, gori, srce moje"...

Grupa je uživala veliku popularnost, održali su na hiljade koncerata širom zemlje i svijeta, osvajali brojne muzičke nagrade. Prije nepunih godinu dana Igor i grupa "Divlji kesten" dobili su priznanje "Beogradski pobjednik" za "doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici".


2013. godine učestvovao na "Farmi"

Igor Starović je, inače, po obrazovanju bio diplomirani arheolog, a ovu strast njegovao je do kraja života. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav bila je i košarka.

Nakon raspada benda iznenada odlučuje da se okuša u rijaliti programu i 2013. godine učestovao je u rijalitiju "Farma". Ipak, njegov boravak na imanju iznenada je prekinut pošto je pjevaču pozlilo i hitno je hospitalizovan. Sumnjalo se na neurološke probleme, ali analize nisu otkrile šta se tačno desilo. Imao je i slomljena rebra nakon što mu je drugi farmer Edin Škorić ukazao prvu pomoć.

Zanimljivo je da je Igor u to vrijeme bio vjeren sa balerinom Jelenom Milošević, koja je učestvovala u rijalitiju "Farma" 2015. godine, tokom kojeg je bila veoma bliska sa Kristijanom Golubovićem. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.