VELIKI PRITISAK

"Zona isključenja": Svima nama treba smiraj u ovo vrijeme puno bihuzura

Previše je svega za bilo koga ili kako kažemo u pjesmi -“previše za jedan život"

"Zona isključenja". Arhiva

Piše: L. S. R.

18.5.2022

"Zona isključenja" je objavila i drugi singl ove godine. Nakon pjesme "Ne brini", koju su objavili u februaru, u maj su ušli žešće objavivši novi videospot za pjesmu pod nazivom "Huzur".

- Svima nama treba Huzur (smiraj) u ovo vrijeme puno bihuzura! Svi smo mi pod velikim pritiskom svakodnevnice, priča o proteklim i eventualnim novim ratovima, distorzije životnih navika izazvanih pandemijom. Jednostavno previše je to za bilo koga ili kako kažemo u pjesmi, “previše za jedan život...-poručuju članovi benda.

Pjesma kao i većina njihovog materijala je snimana u mostarskom studiju "Pavarotti", pod nadzorom Saše Karabataka koji je uveliko zaslužan za zvuk benda. Iza finalnog miksa i masteringa stoji Marin Meštrović s kojim "Zona" također ima dugogodišnju saradnju.


- Videospot "Huzur" je plod saradnje sa Dejan Miholjčićem i njegovom "Kliker Production". Svakako dugujemo posebnu zahvalnost našem prijatelju Dinu Harbinji koji pomogao realizaciju ovog projekta, te našoj balerini iz spota Ivoni Spahić koja je svojim plesom uveliko uljepšala vizuelni efekt i teatralni izražaj ovog spota - poručuju muzičari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.