RASKOŠ

Kanski festival: Pogledajte koje ljepotice su zablistale na crvenom tepihu

Festival je otvoren projekcijom francuskog zombi filma Michela Hazanaviciusa "Coupéz"

A. H.

18.5.2022

Brojne zvijezde zablistale - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Svečano je otvoren 75. po redu Filmski festival u Cannesu, uzbuđenje zbog ovog događaja je na vrhuncu zbog filmova koje će njegovi posjetitelji imati priliku vidjeti, ali i zbog crvenog tepiha na kojem su zvijezde sinoć pokazale neka od svojih najboljih izdanja.

Na sinoćnjem otvorenju zvijezde su zablistale na crvenom tepihu, a samo neke od njih su Eva Longoria, Julianne Moore, Amandine Petit, Frederique Bel, Patricia Contreras i mnoge druge.

Festival je otvoren projekcijom francuskog zombi filma Michela Hazanaviciusa "Coupéz", a tokom predstojećih dana na njemu će posjetitelji moći uživati i u nekim od dugoočekivanih hitova poput "Top Gun: Maverick" s Tomom Cruiseom - što ovog glumca po prvi put u 30 godina dovodi na ovaj festival.

Inače, na svečanoj ceremoniji obratio se i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski koji je ovom prilikom pozvao filmske stvaraoce da ne sjede skrštenih ruku tokom rata.

-Najbrutalniji diktatori 20. vijeka voljeli su kino - primijetio je Zelenski, koji je ukazao na ironiju da su filmovi koji su snimljeni o tim diktatorima bili "užasni dokumentarci i filmski filmovi".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.