30 GODINA POSLIJE

Veliki koncert “Čizme i Proletera“: Na događaju se očekuju specijalni gosti

Koncert starta u 20 sati, i to čime drugim nego pjesmom "Grbavica“

Mustafa Čizmić Čizma. Arhiva

A. Z.

21.5.2022

Veliki koncert Mustafe Čizmića – Čizme i njegovih "Proletera“, kojeg realizira Ideas Business Lab u ime grupe organizatora, bit će održan danas, 21. maja na platou u iza istočne tribine stadiona Grbavica.

Na događaju se očekuju specijalni gosti i iznenađenja, pa nema sumnje kako posjetitelje očekuje posebna noć za pamćenje.

Prije početka koncerta, od 17 sati bit će održano druženje uz besplatan roštilj, kojeg je obezbijedila ćevabdžinica "Mrkva“. Koncert starta u 20 sati, i to čime drugim nego pjesmom "Grbavica“, čiji je Čizma autor i koja će te večeri biti izvedena nekoliko puta.

Na tom prvom izvođenju Čizmi i „Proleterima“ će se na bini pridružiti i Vlado Podany, čuveni klavijaturista, aranžer originalne "Grbavice“, ali i unuk Dimitrija Dimitrijevića, jednog od osnivača "Želje“ i strijelca prvog gola za tim sa Grbavice. Uslijedit će hitovi čuvene grupe "Bolero“, čiji je Čizma bio jedan od osnivača, ali i neke druge pjesme koje nose mnogo emocija.

Kao gosti će se na koncertu pojaviti i članovi dječijeg hora "Princess krofne“, koji će biti obučeni u majice "Grbavica – 30 godin nakon", koje su kao artikal dostupne u Fan Shopu FK Željezničar. Na koncertu se očekuju i neki drugi, specijalni gosti i iznenađenja, pa nema sumnje kako posjetitelje očekuje posebna noć za pamćenje.

Podsjećanja radi, koncert „Čizma i Proleteri“ na stadionu Grbavica dešava se kao dio projekta „Grbavica – 30 godina nakon“, u sklopu kojeg je načinjen remix pjesme „Grbavica“, video spot za tu verziju pjesme i izložba na temu razaranja Grbavice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.