ŠARLIN OD MONAKA

Najtužnija princeza na svijetu: Isplivali novi detalji njene bolesti, imala iznenadne napade

Također, naveli su i kako joj dijagnoza posebno teško pala jer će morati piti lijekove cijeli život da bi kontrolirala bolest

Princeza Šarlin i princ Albert. Agencije

H. J. I.

22.5.2022

Najtužnija princeza na svijetu, Šarlin (Charlene) od Monaka, a nakon povratka na dvor poslije nekoliko mjeseci izbivanja, magazin You tvrdi da razlog nisu bili psihički problemi već epilepsija.

Princezino zdravlje je posljednjih mjeseci bilo tema brojnih špekulacija i nagađanja, a njen krhki izgled izazvao je mnogo zabrinutosti.

Mnogi su bili uvjereni da su isključivo psihički problemi uzrok njenog izbivanja, a zvanično je potvrđeno kako je Šarlin provela četiri mjeseca u psihijatrijskoj ustanovi.

Međutim, izvor je za You potvrdio je da joj je epilepsija dijagnosticirana prošlog ljeta, dok je boravila u rodnoj Južnoafričkoj republici gdje se podvrgnula operaciji sinusa.


Navode i kako je dijagnoza bila jako stresna za princezu te je nekoliko sedmica kasnije iznenada pala u nesvijest pa je hitno prebačena u bolnicu u grad Durban gdje su joj napravljene pretrage i postavljena dijagnoza.

- Nakon te operacije princeza je trebala strogo mirovati. No, nije se držala savjeta ljekara te je dobila tešku infekciju praćenu visokom temperaturom. I to je bio okidač za epileptički napad - prenosi magazin.

Također, naveli su i kako joj dijagnoza posebno teško pala jer će morati piti lijekove cijeli život da bi kontrolirala bolest.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.