LUKSUZ FOLK ZVIJEZDE

Dragana Mirković živi u dvorcu od 50 miliona eura: Ne zna koliko ima soba, nije htjela da ga proda šeiku

Dvorac posjeduje balsku dvoranu, gdje pjevačica organizuje porodične proslave, a radi se i na muzeju, u sklopu imanja, koji će biti otvoren za posjetioce

L. K. P.
Folk zvijezda Dragana Mirković sa mužem Tonijem i djecom živi u Beču, u velelepnom dvorcu od 50 miliona eura.

Jedna od najzanimljivijih činjenica o dvorcu jeste da je u njemu nekada živjela Marija Terezija, koja je krajem 17. vijeka često boravila u njemu.

Dragana svoj privatni život ne eskponira javno, ali nije odoljela da pokaže historijsko zdanje, na koje je veoma ponosna. Dvorac u potpunosti nije renovira, baš iz razloga što je pjevačica željela da sve bude autentično, pa je za uređivanje potrebno mnogo više vremena.

Enterijer dvorca su ona i njen suprug zajedno sređivali, a odabirom namještaja se, uglavnom, on bavio. Unikatne predmete su uglavnom kupovali u Italiji.

Pjevačica je posebno ponosna na kupatilo koje je kompletno ukrašeno Svarovski kristalima, sa antičkim motivima, Versače komoda. Oni su dio dekoracije i u dnevnoj sobi.

Dvorac posjeduje balsku dvoranu, gdje pjevačica organizuje porodične proslave, a radi se i na muzeju, u sklopu imanja, koji će biti otvoren za posjetioce.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom za srbijanske medije istakla da ne zna koliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

- Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u dijelu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Dio prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posjetioce i školske ekskurzije, ali ne namjeravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahtjeva vrijeme, za šta će biti zaduženi pravi umjetnici - izjavila je Dragana svojevremeno.

Poseban Draganin kutak jeste galerija u kojoj se nalaze sve uspomene koje je stekla tokom karijere, od nagrada do polona fanova.

Inače, Draganin dom je ranije želio da kupi šeik za čak 200 miliona eura, ali je folk zvijezda ljubazno odbila njegovu ponudu.

Više o temi Dragana Mirković

NA VRH

Podijeli članak na