TEŠKO ODRASTANJE

Šokantna ispovijest Vedrane Rudan: Dva puta sam pokušala da ubijem oca

Gostovala u emisiji "Lica kao sav normalan svet"

L. K. P.

Vedrana Rudan

Foto: Printscreen


Književnica, novinarka i blogerica Vedrana Rudan u velikoj ispovijesti otkrila je da je prošla kroz teške trenutke tokom svog odrastanja, da je otac, kako nju, tako i njenu sestru i majku maltertirao, te je kako tvrdi zbog toga dva puta pokušala da ga ubije.

- Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspjelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ, započela je svoje izlaganje u emisiji "Lica kao sav normalan svet", pa nastavila:

"Imala sam 21. godinu, diplomirala sam i radila. Bilo je to vrijeme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu maksi suknje. Radila sam, imala sam svoju platu i pratila modu, pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živjeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmejrio me... majka u uglu drhti, nikad se nije smio dizati ton... a otac kaže: "Juče si bila ku*va a danas si časna sestra, odluči se." Odgovorila sam mu "ne s...", a majka je skoro umrla, jer sam prvi put digla ton na oca. Pomislila sam - šta mi se može dogoditi... ? Završila sam školu, radim...

A onda mi je on prišao, podigao me i bacio u stakleni orman. Bila sam sva u krvi i staklu... imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna... uhvatila sam je za te goruće "uši", digla u vazduh i bacila ocu u glavu.

Majka je viknula, otac se odmakao, bio je sav u krvi, od pete do glave, ali je ipak doktor u blizini uspio da mu zakrpi rane. Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala "ća ti je, Ive", a on odgovorio "Vedrana je pokušala da me ubije". Odgovorila mu je "šta je dosad čekala."

Tog dana sam otišla iz kuće u namjeri da se nikad ne vratim. Tako je ostalo do udaje. A onda, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim djetetom, bila toliko jadna da sam pozvala majku i rekla joj "nemamo šta da jedemo, mogu li da dođem kod vas". Majka je bila u nevjerici."

"Imala sam sina kojeg je on obožavao", objasnila je književnica "pa me više od tada nije takao. Moj sin je, uz pomoć polupismenog dede, sa dvije godine već naučio da čita kao neki pop. Bila je to natprirodna ljubav", zaključila je.

Više o temi Vedrana Rudan

POZNATA KNJIŽEVNICA
Vedrana Rudan zatekla pitanjem srbijansku voditeljicu
NA VRH

Podijeli članak na