HUMANO DJELO

Milica Pavlović postala kapiten fudbalskog tima

Nikada prije nisam šutnula loptu, ali biti dio ekipe koja se punim srcem bori za ovako plemenite ciljeve i bolju budućnost čini čuda, poručila je pjevačica

Milica Pavlović. Instagram

L. K. P.

25.5.2022

Srbijanska pjevačica Milica Pavlović koja je nedavno boravila u Banjoj Luci nije samo na maturi bila pratilja Srđanu Adamoviću, uradila je još jedno humano djelo.

Naime, ona je u sportskoj dvorani Univerziteta u Banjoj Luci odigrala utakmicu “Fudbalom protiv stigme” zajedno sa djevojkama sa Daunovim sindromom i doktoricama iz Univerzitetskog kliničkog centra.

Ova utakmica organizovana je s ciljem kako bi se izborili s diskriminacijom osoba koje imaju Daunov sindromm a i s diskriminacijom žena uopšte. Pjevačica je objavila fotografije na svom Instagram profilu.

- Neopisive emocije! Nevjerovatna je čast biti kapiten ovako snažnog fudbalskog tima… Nikada prije nisam šutnula loptu, ali biti dio ekipe koja se punim srcem bori za ovako plemenite ciljeve i bolju budućnost čini čuda! Stop diskriminaciji ljudi sa Daunovim sindromom i ženama uopšte! Ponosna sam na ove predivne djevojčice neiskvarenog srca i divne ljude koji daju sve od sebe za bolje sutra! Oplemenili su mi dušu… Zajedno činimo čuda, napisala je pjevačica u upisu fotografija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.