U KAFTANOVOM ODIJELU

Alban Ukaj na crvenom tepihu u Kanu: Sretan sam što sam imao priliku raditi s moćnim ljudima

Ovo je drugi put da je Ukaj dio Filmskog festivala u Cannesu s braćom Dardene

A. Z.

Alban Ukaj s filmskom ekipom u Kanu

Foto: Facebook


Glumac rodom iz Prištine sa adresom u Sarajevu, Alban Ukaj, trenutno se nalazi na Filmskom festivalu u Cannesu s ekipom filma "Tori et Lokita".

Režirali su ga Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne. Govori o problemima mladića koji su otišli iz Afrike i počeli živjeti u egzilu u Belgiji. Premijerno je prikazan sinoć.

 - Braća Dardenne su učitelji, dobri prijatelji i sjajni režiseri. Spadaju među najveće intelektualce koje poznajem. S njima sam prošao kroz novu školu glume. Kada radite s njima, nije toliko važno razmišljati o pojedinačnim scenama nego o značaju cjelokupne priče. Najbitnije ju je ispričati, vi postajete dio nje -  kazao je Ukaj u izjavi za France TV.

Dodao je da je odgovornost umjetnika da budu glasni, odnosno da pričaju o društvenim i političkim problemima, koji se u posljednjih nekoliko godina dešavaju širom svijeta.

- Sretan sam što sam imao priliku da radim s ljudima koji su toliko moćni i koji se ne boje glasno reći ono što misle. Oni govore o manjinama, odnosno ljudima na marginama - rekao je.

Ovo je drugi put da je Ukaj dio Filmskog festivala u Cannesu s braćom Dardenne. Prvi put su ovdje gostovali 2008. godine s filmom "Lorna's Silence".

Inače, glumac je na premijeri svog novog filma nosio odijelo bh. brenda Kaftan.

NA VRH

Podijeli članak na