SUĐENJE GODINE

Amber Herd na zadnjem svjedočenju: Želim da me Džoni Dep pusti na miru

Nadam se da niko neće morati prolaziti nešto slično, rekla je

Amber Herd. AFP

L. K. P.

27.5.2022

Amber Herd (Heard) tokom svog posljednjeg svjedočenja u sudskom procesu koji je protiv nje pokrenuo bivši suprug rekla je da samo želi da je Džoni Dep (Johnny Depp) "pusti na miru" i da dobiva puno prijetnji smrću. 

-Redovno dobivam stotine prijetnji smrću, ako ne i svakodnevno. Hiljade od početka suđenja. Ljudi se rugaju mom svjedočenju o napadu. Nadam se da niko neće morati prolaziti nešto slično, rekla je.


Amber Herd. AFP

Dep tuži Herd za klevetu, tvrdeći da mu je uništila reputaciju i karijeru jer je u kolumni koju je 2018. objavio The Washington Post napisala da je bila izložena porodičnom nasilju tokom braka, ne navodeći pritom Depovo ime.

Herd je podnijela protutužbu i traži 100 miliona dolara odštete zbog tvrdnji Depovog bivšeg advokata Adama Valdmana (Waldman) da su njene tvrdnje o zlostavljanju "prevara". Njeni advokati u četvrtak su je ponovo pozvali na klupu za svjedoke da je ispitaju o protutužbi. Kaže da je propatila zbog Valdmanovih tvrdnji.

Herd i Dpp upoznali su se na snimanju filma "The Rum Diary", a vjenčali 2015. Herd je 2016. podnijela zahtjev za razvod braka, a sljedeće godine su se razveli. Suđenje traje već šest sedmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.