ZANIMLJIV PROGRAM

SARTR slavi 30. rođendan: Na ljetnu scenu stižu Edo Maajka, Darko Rundek, Marčelo...

Bit će izvedeno nekoliko predstava

Edo Maajka. Facebook

Avaz.ba

27.5.2022

Sarajevski ratni teatar (SARTR) u okviru obilježava 30. rođendana najavljuje program Ljetne scene SARTR, koji će se početi 17. juna i trajat će do 7. jula.

Mjesto održavanje je lokaciji iza SARTR-a (dvorište O.Š. Musa Ćazim Ćatić).

Program 17. juna otvara Edo Maajke, koji će predstaviti svoj novi album "Moćno". U sali SARTR-a 23. juna održat će se omaž posvećen Milanu Mladenoviću (EKV), koji je posljednji put 1987. nastupio u istoj sali. 

Iste večeri, 23. juna, na Ljetnoj sceni nastupit će Darko Rundeka & Ekipe. Marčelo 25. juna predstavlja dugo očekivani album "Nojeva varka". 

Na Ljetnoj sceni publika će imati priliku pogledati i nekoliko predstava. Predstava "Prah" u režiji Miralema Zubčevića, u kojoj igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban, bit će izvedena 29. juna. Juli mjesec počinje s predstavom iz SARTR-ove produkcije "Jedvanosimsoboakalomistobo", a 3. jula u saradnji sa MESS-om na programu je predstava "Bio je lijep i sunčan dan", koja je nastala po sjećanjima građana Sarajeva na 2. maj 1992.


Darko Rundek. Avaz

Z++, Black Beriz i Stoposto će 2. jula održati koncert. Predstava "Phantom Leg – Postapokaliptična priča", autorski projekt Thomasa Steyaerta, bit će izvedena 4. jula, a koncert Poket Palma i Zoi 5. jula.

Ljetna scena 7. jula zatvara se gostujućom predstavom "A trip down to memory lane" u produkciji Vitkar Zavoda autora i koreografa Branka Potočana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.