ZNAJU SE 20 GODINA

Ovo je Helena, prelijepa plavuša koja je izgubila sve zbog Ibrahimovića i onda se digla iz pepela

Nakon prvog susreta, Šveđanka nije obraćala mnogo pažnje na zvijezdu Milana zbog njegovog arogantnog ponašanja

Nova.rs

Helena i Zlatan Ibrahimović

Foto: Agencije


Uspješna preduzetnica i poslovna žena koja se bavi nekretninama, Helena Seger (51) jedna je od onih koje ne žele da žive od slave svog muža. I dok zli jezici ističu njihovu razliku u godinama, lijepa plavuša iz Švedske je vremenom Zlatana Ibrahimovića (40), jednog od najboljih fudbalera, koji vuče balkanske korijene, učinila još jačim, piše Nova.rs.

Zlatan potiče iz siromašne porodice i njegovi roditelji su se svakodnevno borili da obezbjede osnovno. Ali on je vremenom uložio mnogo rada i truda i postigao ogroman svjetski uspjeh u svijetu fudbala. Ta nit ga i povezuje sa Helenom – ona je počela da radi sa samo 13 godina.

Bavi se nekretninama

Rođena 25. avgusta 1970., Helena je rano počela da stiče iskustvo. Radila je paralelno dok je studirala, a diplomirala je dizajn i ekonomiju. Imala je velike ambicije i nije se ničega plašila.

Gradila je karijeru u marketingu i nekretninama, a danas njeno bogatstvo iznosi oko 160 miliona dolara. Na njenom bankovnom računu je već bila prilična suma novca i prije nego što je upoznala Zlatana.

Helena se preselila u Italiju sa Zlatanom kada je on potpisao ugovor za Juventus. Zbog toga je morala da napusti sve svoje ugovore, sve kontakte koje je godinama gradila i da prosto sahrani svoju karijeru u Švedskoj.

Ali onda se digla ponovo. Osnovala je firmu u Italiji, i trenutno se uglavnom bavi nekretninama.

Ispod radara

Helena se sa Zlatanom upoznala još 2002. Međutim, nakon prvog susreta, Šveđanka nije obraćala mnogo pažnje na zvijezdu Milana zbog njegovog arogantnog ponašanja. Ali poznato je koliko je Ibra tvrdoglav. Dosta se potrudio da promijeni Helenino mišljenje i konačno je uspio da osvoji njeno srce. I od tada su njih potpuno ispod radara. Skoro da uopće nisu govorili o svom braku.

Svog prvog sina Maksimilijana dobili su 22. septembra 2006. Dvije godine kasnije dobili su još jednog sina, Vinsenta i s njima dvojicom Helena redovno prati tatine utakmice.

Helena je prilično tajanstvena po pitanju svog ličnog života i skoro da se uopće ne oglašava na društvenim mrežama. Djeluje da ne uživa u velikoj slavi i interesiranju javnosti. Njih dvoje radije vole da daleko od kamera uživaju sa svojom djecom.

NA VRH

Podijeli članak na