SARAJEVSKA LEGENDA

Branko Đurić Đuro slavi 60. rođendan: Mili neka bude sretan

Iako je inače veoma aktivan na društvenim mrežama, do sada se još uvijek nije oglasio

Branko Đurić Đuro. Instagram

Piše: L. K. P.

28.5.2022

Branko Đurić Đuro, glumac, režiser, komičar, roker, Sarajlija sa ljubljanskom adresom danas slavi jubilarni 60. rođendan. 

Iako je inače veoma aktivan na društvenim mrežama, do sada se još uvijek nije oglasio.

Bubnjar "Bombaj štampe" Edin Hadžagić Hadžaga i Đurin prijatelj čestitao mu je rođendan na Facebooku uz zajedničke fotografije i poruku: 

"Miliiiii neka bude sretan, u zdravlju".



Objava Edina Hadžagića Hadžage na Facebooku. Printscreen

Čestitkama se pridružila i ostala raja i bh. glumcu poželjela sve najbolje u životu.

Branko Đurić Đuro rođen je u Sarajevu 28. maja 1962. godine, diplomirao je na Akademiji za glumu u Sarajevu, a trenutno sa porodicom živi i radi u Ljubljani. Kao student postao je član kultne ”Audicije”, a zatim je stekao popularnost ulogama u „Top listi nadrealista“ koja se emitirala od 1984. do početka devedesetih. Frontmen je sarajevske grupe "Bombaj štampa".

- Moji najbolji prijatelj još uvijek žive u Sarajevu. Tamo imam i dosta rodbine i majku i ja se još uvijek osjećam Sarajlijom. Boravim bar četiri, pet puta godišnje u svom gradu, tako da nemam taj osjećaj da sam se negdje odselio. Kaže se da možeš pobjeći iz svog grada, ali on ne može iz tebe. A prijateljstva su izdržala testove i ratova i odlazaka - priznao je Đuro nedavno u jednom inetrvjuu.

Sa svojom autorskom hit predstavom "Đurologija" nastupio je preko 564 puta širom regiona i van granica regiona. Trenutno se Đuro i "Bombaj štampa" pripremaju za svoje nastupe u Austriji i Njemačkoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.