HOLIVUDSKI VELIKAN

Džef Bridžis nakon borbe s karcinomom i koronavirusom: Bio sam na rubu smrti

Nije me ni boljelo niti išta, rekao je svojevremeno nakon što su mu liječnici saopćili tešku dijagnozu

Džef Bridžis. Agencije

L. K. P.

29.5.2022

Iako se koronavirusom zarazio tokom svoje životne bitke s ne-Hodgkinovim limfomom, još u januaru 2021. godine, Džef Bridžis (Jeff Bridges)tek je sada otkrio kroz što je sve prolazio i koliko je opasno sve bilo po njega.

- Bio sam na rubu smrti. Liječnici su mi stalno govorili: "Džef, moraš se boriti, ne boriš se'. Želio sam se predati, bio sam spreman otići... Plesao sam sa svojom smrti", otkrio je za magazin "People" i nastavio:


Džef Bridžis. Agencije

"Nisam imao nikakav imunitet, a to je posljedica khemoterapija. Nisam imao ništa čime bi se borio. Kovid je učinio da moj karcinom izgleda kao da nije ništa."

Bridžis je opisao kako mu se posljednjih 18 mjeseci života čine poput nekog bizarnog sna, a sve je počelo čudnim osjećajem u trbuhu.

- Imao sam tumor u svom tijelu. Kao da sam imao bebu u trbuhu. Nije me ni boljelo niti išta, rekao je svojevremeno nakon što su mu liječnici saopćili tešku dijagnozu. A nakon što je počeo oralno uzimati hemoterapiju, tumor se počeo smanjivati.

Nakon što su mu liječnici dali rekonvalescentnu plazmu, što znači da je primio krv koja je sadržavala antitijela ljudi koji su se oporavili od virusa, Bridžis se počeo oporavljati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.