STROGA PRVAILA

Kanadski producent Kelvin Redvers nakon što je udaljen sa crvenog tepiha u Kanu: Osjećao sam se kao kriminalac

Elegantne cipele zamijenio parom tradicionalnih smeđih mokasina Dena, autohtonog naroda iz sjeverozapadnih teritorija Kanade

Kelvin Redvers. Agencije

L. S. R.

30.5.2022

Kanadski producent Kelvin Redvers nakon što je udaljen s crvenog tepiha u Kanu zbog nošenja tradicionalnih mokasina za "Variety" je rekao da se osjećao kao "kriminalac" samo zato što je predstavljao svoju kulturu na najvećem svjetskom filmskom festivalu.

Producent iz Vankuvera Kelvin Redvers bio je u redu da prošeta crvenim tepihom u nedjelju kada su ga zaustavili članovi osiguranja. Redvers je bio dio kontingenta autohtonih producenata koji su prvi put bili u Kanu te su predstavili svoje projekte i posjetili festival.


Sporne mokasine. Agencije

Kelvin je bio u potrebnoj festivalskoj odjeći na crvenom tepihu, ali je elegantne cipele zamijenio parom tradicionalnih smeđih mokasina Dena, autohtonog naroda iz sjeverozapadnih teritorija Kanade, gdje je i odrastao.

- Nadao sam se da ću nositi primjer nečega što bi se smatralo formalnim za moju kulturu, a to je bio prekrasan par mokasina koje je moja sestra izradila - rekao je Redvers. No čim su zaštitari uočili mokasine, Redversa su udaljili s crvenog tepiha, a nakon zbunjenosti među osobljem, producent je zamoljen da ode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.