REDITELJ

Ahmed Imamović za "Avaz": Emir Hadžihafizbegović obmanjuje javnost

Obzirom da smo na sudu ja službeno sada ne mogu izlaziti sa dokazima, ali čim se završe svi ti postupci, ja ću ih ponovo predočiti javnosti, rekao je Imamović

Ahmed Imamović i Emir Hadžihafizbegović. AVAZ

Piše: A. Ovčina

30.5.2022

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović izjavio je da su Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom i Ministarstvo kulture i sporta KS utvrdili da je na tu poziciju imenovan zakonito.

Podsjetimo, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, na čijem čelu je Erduan Kafedžić, još tokom prošle godine uputio je više inicijativa prema Vladi KS, odnosno resornim ministarstvima, da se pokrene procedura za utvrđivanje odgovornosti direktora i članova upravnih odbora te eventualnog prijevremenog razrješenja zbog navedenih okolnosti.


Kako je ranije pisao "Avaz", na spisku onih koji su nezakonito obnašali dužnosti je i Emir Hadžihafizbegović. 

Tom prilikom reditelj Ahmed Imamović za "Avaz" je prokomentirao izjavu direktora Kamernog teatra 55 Emira Hadžihafizbegovića.



Prijavio slučaj

- Ja sada nemam službeno ovlasti komentirati. Rekao sam sve, Emir Hadžihafizbegović svojim izjavama obmanjuje javnost. Obzirom da smo na sudu ja službeno sada ne mogu izlaziti sa dokazima, ali čim se završe svi ti postupci, ja ću ih ponovo predočiti javnosti, sve te nove dokaze – rekao je on.

Dodao je da je on prije više od godinu dana prijavio ovaj slučaj Uredu za borbu protiv korupcije i Tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Donesen zaključak

- Drago mi je da je antikorupcioni tim donio zaključak, ali mi nije jasno da godinu dana stoji taj nalaz, 27. maja prošle godine je antikorupcioni tim donio taj papir. Isti taj problem imamo i na federalnom nivou, jer je tamo član upravnog odbora Fondacije za kinematografiju FBiH - rekao je Imamović.

Podsjetimo, u Ured je stigla prijava protiv Hadžihafizbegovića da nije ispunio uslove konkursa, a koji se odnose na to da direktor Kamernog teatra 55 nije na funkciji u nekoj političkoj stranci. 

Skupština Kantona Sarajevo prošle sedmice oborila je izvještaj Kamernog teatra 55, a Hadžihafizbegović u svom saopćenju kaže da je on razlog za to, te da je “on osoba koja smeta”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.