PRES-KONFERENCIJA

Bebek sa sinom najavio nastup u Sarajevu: Spremamo pravi rokerski koncert za sve generacije

U BKC-u sam posljednji put nastupao sa "Bijelim dugmetom" 1977. godine, istakao je Bebek

Najavna pres-konferencija koncerta u Sarajevu. Mirnes Mašić

Piše: L. K. P.

31.5.2022

Željko Bebek (76) održat će 13. avgusta koncert u rodnom Sarajevu. Mjesto druženja s publikom bit će Bosanski kulturni centar. Na koncertu će nastupiti i pjevačev sin Zvone Bebek.

Danas je u Sarajevu na lokaciji kongresne dvorane hotela Colors Inn održana najavna pres-konferencija na kojoj su prisustvovali Bebek, njegov sin Zvone, a podržala ih je Ružica Bebek, koja u svemu podržava svog supruga.

- Drago mi je da sam dobrim povodom ovdje na ovoj pres - koferenciji da najavim svoj koncert u Sarajevu. U BKC-u sam posljednji put nastupao sa "Bijelim dugmetom" 1977. godine. Izgleda da ovdje nastupam kad su mi neki važni i prijelomni trenutci u životu. Kada smo 1977. godine kao "Bijelo dugme"  svirali u Beogradu koncert kod hajdučke česme, bila je velika gužva na tom koncertu i nakon koncerta smo shvatili da su audio snimke s koncerta propale, da su neupotrebljive. A kako smo bili u obavezi da taj audio s koncerta damo za objavu albuma, morali smo na brzinu nešto smisli. Smislili smo da cijeli koncert odsviramo ponovno u Sarajevu - u BKCu. Tadašnji producent je stigao iz Ljubljane, donio svu opremu, na brzinu smo organizirali koncert za šar stotina naših obožavatelja, u BKC-u i sve snimili uživo i taj materijal i audio iz BKC-a je zapravo audio našeg koncerta kod hajdučke česme. I kao što je koncert kod hajdučke česme bio velika stvar u tadašnjoj karijeri "Bijelog dugmeta", baš tako je i predstojeći koncert u BKC-u za mene velika i važna stvar - priznao je Bebek.



Zvone, Ružica i Željko Bebek. Mirnes Mašić

Dodao je da će voditi računa o tome da na koncertu uz sve nove pjesme svira i pjesme koje vole starije generacije  koje se još usude doći na pravi rokerski koncert kakav će biti u BKC-u.

- Neka pronađu neke stare farmerke i dođu u BKC. A pjevat ću dosta i za srednje generacije, koje znaju da sam se ja 1984. odvojio od "Bijelog dugmeta" i napravio jednu lijepu i divnu solo karijeru, to moram neskromno reći. I naravno da na programu imam i nove pjesme, posebno one koje su nastajale u posljednjih 10 godina. Smatram da je to jedno od mojih najljepših i najplodnijih razdoblja u toj mojoj dugačkoj karijeri od 50 godina. Ono što se meni najljepše desilo u karijeri u ovom, nekako seniorskom vremenu to je da se prije 3 godine u moj muzički projekt uključio moj sin Zvonimir, koji je prvo nastupao kao poseban gost na mojim koncertima, a sada je postao punopravni član moga benda.
Ali ja opet kažem da je on uvijek moj najdraži gost na koncertima - istakao je Bebek i najavio da krajem juna izlazi njegova prva autobiografija na koju je javnost dugo čekala.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.