NOĆ EMOCIJA

Uprkos vrtoglavici Rade Šerbedžija priredio sjajan koncert u Sarajevu

U prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra nastupio je večeras u pratnji benda "Zapadni kolodvor"

Rade Šerbedžija: Koncert u BKC-u. N. Novaković

Piše: L. K. P.

2.6.2022

Čuveni glumac i pjevač Rade Šerbedžija vratio se u Sarajevo nakon gotovo pet godina. U prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra nastupio je večeras u pratnji benda "Zapadni kolodvor".



Šerbedžija u BKC-u. N. Novaković

Legenda regionalne, ali i svjetske scene, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine predstavio je  recentni album ''Ne okreći se sine''.

Šerbedžija je priredio sjajan koncert i emotivnu noć svima koji su bili u dvorani BKC-a. Kako je rekao na početku jutros je osjećao nesvejsticu, ali Sarajevo nije moglo da čeka.

- Popijem viski, vidim ne prolazi, ali kažem sebi ne može te ništa zaustaviti - rekao je publici.



Šerbedžija u BKC-u. N. Novaković

Prisjetio se Kemala Montena, Arsena Dedića, Kiće Slabinca kroz svoje pjesme,a kao specijalni gost nastupio je Zoran Šerbedžija, gitarista i njegov rođak. Otpjevali su pjesmu „Crvene jabuke“ baladu „Volim te“.


Publika je uživala u pjesmama koje su se našle na ovom albumu u novim aranžmanima, poput "Ostala si uvijek ista", "Na nešto me sjeća taj grad" i "Otkako te ne volim". Bilo je i starih pjesama i stihova koje su ovom plodnom i vrsnom umjetniku osebujnog glasa priskrbile kultni status.



Šerbedžija u BKC-u. N. Novaković

Posljednji put karizmatični Šerbedžija je pred sarajevskom publikom nastupio u oktobru 2017. godine u Mikser Houseu, a u BKC-u je pak gostovao godinu prije, u junu 2016.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.