LAŽNI MORALISTI

Ahmed Švrakić ogorčen napadima na Lidiju Bačić: Dođu primitivci koji žele od Sarajeva napraviti Teheran

Mi smo samo željeli predstaviti jednu lijepu priču, jer upravo na festival u Vodicama željeli smo predstaviti naše Sarajevo, kazao je Švrakić

Piše: DŽ. H. M.

3.6.2022

Švrakić sa Lidijom Bačić i Fatmirom Sulejmanijem. Facebook

Nakon promocije pjesme "Sjaj" Fatmira Sulejmanija i Lidije Bačić, ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu, digla se prašina zbog prekratke haljine Lidije Bačić. Društvene mreže gore a saopćenjem su se oglasili i klubovi iz Gradskog Vijeća Sarajeva.

Direktor Hayat produkcije Ahmed Švrakić, koji je i organizirao ovaj nastup Lidije Bačić I Fatmira Sulejmanija ispred Katedrale, je i sam šokiran reakcijom klubova vijećnika u gradskom Vijeću grada Sarajeva. 


Za portal "Avaza" je rekao:

- Kada god čovjek pokuša da napravi neku lijepu priču, povuku te u blato. Evo, sada ispred Katedrale prođe na desetine djevojaka isto obučenih kao Lidija. Ne vidim šta je tu sporno, kakvi su to lažni moralisti? Mi smo samo željeli predstaviti jednu lijepu priču, jer upravo na festival u Vodicama željeli smo predstaviti naše Sarajevo. I onda dođu primitivci koji žele od Sarajeva napraviti Teheran. Sada me zove Lidija i kaže da isto tako obučena hoda ispred splitske katedrale Sv Duje.

Na pitanje da li smatra da je ovo neko namjerno uradio kako bi degradirao njega, njegovu produkciju, kaže:

- Ma ne znam šta da mislim. Samo radim svoj posao ali I to, očito, nekima smeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.