U IZOLACIJI

Nakon zdravstvenih problema, "najtužnija princeza na svijetu" pozitivna na koronu

Princeza Šarlin koja se u marta vratila kući nakon duge odsutnosti zbog zdravstvenih problema, rekla je da je mirnija, ali da je "još osjetljivog" zdravlja

Princeza Šarlin. Agencije

L. K. P.

6.6.2022


Princeza Šarlin od Monaka (Charlene) bila je pozitivna na testiranju na Covid-19, ali njeno zdravstveno stanje "nimalo ne zabrinjava", saopćila je kneževska palača.

- U skladu sa zdravstvenim propisima koji su na snazi, princeza Šarlin će nekoliko dana provesti u izolaciji, dodaje palača.


Princeza Šarlin koja se u marta vratila kući nakon duge odsutnosti zbog zdravstvenih problema, rekla je da je mirnija, ali da je "još osjetljivog" zdravlja. Podsjećamo, princeza Šarlin prošle je godine provela deset mjeseci u rodnoj Južnoj Africi. Tamo je podvrgnuta operaciji nakon teške infekcije sinusa, a zatim je boravila u psihijatrijskoj ustanovi.


Njen suprug, princ Albert II. od Monaka, koji se prvi put zarazio koronavirusom na samom početku epidemije 2020., ponovno je u aprilu bio pozitivan na covid.


Od 12. maja nošenje maske u zatvorenom više nije obvezno u Monaku, osim u zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne, u javnom prijevozu i u taksiju. Od izbijanja epidemije više od 12.000 ljudi je bilo zaraženo koronavirusom u toj malenoj kneževini sa 40.000 stanovnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.