OSJEĆA SE BOLJE

Princ Albert o povratku princeze Šarlin u Monako: Bio je ovo veliki izazov za sve nas

Uspjeli smo ostati ujedinjeni uprkos udaljenosti, često smo razgovarali

Princeza Šarlin se liječila više mjeseci van Monaka. AFP

E. Ma.

7.6.2022

Princ Albert od Monaka za medije je govorio o višemjesečnoj razdvojenosti od supruge princeze Šarlin (Charlene) koja se vratila u kneževinu nakon liječenja.


Mnogo patila i proživjela teške trenutke

Ona se tek u novembru vratila u Evropu, nakon što je veći dio 2021. provela u Južnoj Africi zbog teške infekcije uha, nosa i grla, a onda je i nastavila liječenje u jednoj ustanovi izvan Monaka. 

On je rekao da je princeza svima mnogo nedostajala, ali i da je ovaj period bio veliki izazov i test za cijelu porodicu jer je mnogo patila i proživjela teške trenutke, daleko od svoje porodice.


Olakšanje i radost

- Šarlin je ponovo s nama, a ovo je nešto najljepše što se moglo dogoditi. Uspjeli smo ostati ujedinjeni uprkos udaljenosti, često smo razgovarali. Ona je bolje, konačno možemo provoditi vrijeme zajedno. To je olakšanje i radost za sve nas - kazao je Albert u intervjuu za "Royal Central".

Ova 44-godišnja princeza je prvi put viđena u javnosti 30. aprila, nakon što se skoro godinu oporavljala od iscrpljenosti i dugoročnih posljedica teške infekcije uha, nosa i grla.

No, nije je zaobišao ni koronavirus, a nedavno je potvrđeno da je imala nekoliko simptoma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.