NOVITET

Snimljena još jedna pjesma o gradu na Neretvi: Enes Begović objavio „Proljeće u Mostaru“

Spot je snimljen u Mostaru pod rediteljskom palicom Jasmina Pivića

A. H.

8.6.2022

Enes Begović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Enes Begović objavio je spot za pjesmu „Proljeće u Mostaru“, za koju tekst i muziku potpisuje Dino Muharemović, a aranžman je djelo Samira Kadirića.

Spot je snimljen u Mostaru pod rediteljskom palicom Jasmina Pivića. Kadrovi su snimani na Starom mostu i u okolnim ulicama, a snimanje je često prekidano zbog prolaznika koji su htjeli da se za uspomenu uslikaju sa našim poznatim pjevačem narodne muzike.

- Ovo je moj treći spot snimljen u Mostaru i mogu slobodno da kažem da je ovo jedna od najljepših pjesama koja je napisana o ljubavima na Starom mostu, o Mostaru, bar što se tiče mene, a i generalno mislim da je jedna od boljih pjesama napisanih o Mostaru. Dino Muharemović ima žicu i jednostavno ima to nešto. Čekali smo da se stanje dovede u normalu da bi pjesma zasjala u punom sjaju. Mislim da je sada konačno vrijeme, imamo lijepo proljeće i dobre naznake za lijepo ljeto. Smatram da će ova pjesma naći posebno mjesto u srcima svih onih koji budu posjećivali Mostar i zaljubljivali se i vjerili u Mostaru na Starom mostu, u staroj čaršiji ili bilo gdje u ovom gradu – kaže Enes Begović.

Cijeli projekat je osmislio i realizirao Nedim Srnja, koji je ujedno i izvršni producent i dugogodišnji menadžer Enesa Begovića.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.