REZULTATI OBDUKCIJE

Ristović razgovarao sa šefom policije o smrti sina: Još se ne može sve riješiti

Nastavlja se agonija u vezi sa otkrivanjem tačnog uzroka smrti Vidoja Ristovića

Vidoje Ristović i Nikolina Pišek. Instagram

A. Z.

9.6.2022

Nastavlja se agonija u vezi sa otkrivanjem tačnog uzroka smrti Vidoja Ristovića, historičara umjetnosti i supruga hrvatske voditeljice Nikoline Pišek.

Nezvanični rezultati obdukcije prvo su objavljeni u dijelu srbijanskih medija, a ukazuju na to da je smrt nastupila usljed upale srčanog mišića, najvjerovatnije virusnog porijekla, dok je Ristović imao 2.88 promila alkohola u krvi.

 

Pišek nije željela da komentira rezultate, a Vidojev otac Viktor već danima ponavlja kako se osjeća užasno, te da nije dobio nikakav nalaz od nadležnih organa u Beogradu.

 - Ne znam kako je došlo do tih nalaza za mog sina kad su mi u policiji rekli da će se tek za dva mjeseca znati što i kako. Razgovarao sam sa šefom UKP-a (Uprava kriminalističke policije) koji mi je objasnio da se još ne može sve riješiti. Vjerujte, ne znam kakvi su to nalazi i jesu li u redu. Sad ću se raspitati o svemu pa ću imati uvid u situaciju. Ne vjerujem da se nešto pojavilo, a da niko nije kontaktirao sa mnom, valjda je i vama to nelogično - rekao je Viktor za Kurir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.