LUKSUZAN ŽIVOT

Istraga o ubistvu pjevača iz Srbije u Nizozemskoj: Zašto je izrešetan Kolašinac

Nepoznati napadač ispalio je kišu metaka na Kolašinca, koji se iz pekare vraćao u svoj stan

Enver Kolašinac. Screenshot

H. J. I.

14.6.2022

Nizozemska policija uspjela je da rekonstruiše kretanje pjevača Envera Mikija Kolašinca neposredno prije zločina, ali su pokrenuli istragu kojom će utvrditi kako je pjevač iz Srbije živio luksuznim životom u ovoj evropskoj zemlji. 

Podsjetimo, Kolašinac, pjevač iz Novog Pazara koji je snimio jednu pjesmu za "Grand produkciju", ubijen je prošlog četvrtka u sačekuši u provinciji Linburg u Nizozemskoj. Nepoznati napadač ispalio je kišu metaka na Kolašinca, koji se iz pekare vraćao u svoj stan, piše Kurir.


- Policija je uspjela da rekonstruiše događaje koji su prethodili zločinu. Naime, utvrđeno je da je Kolašinac u stan došao između 14 i 15 sati kobnog 9. juna, a da je potom u 15:54 otišao u pekaru da kupi hljeb. Inspektori su došli u posjed video-snimaka s nadzornih kamera, a na televiziji su čak i prikazali fotografije na kojima se vidi kako Kolašinac kupuje - priča izvor iz Nizozemske.

Neposredno poslije toga on je izrešetan. Policija je apelovala na građane koji žive u blizini da im ustupe snimke sa svojih nadzornih kamera i da se jave ako imaju neku informaciju o zločinu.


Istražiteljima je upalo u oči da je Kolašinac bio prilično bogat čovjek, te da je živio luksuznim načinom života. On je početkom minulog decembra kupio BMW, a početkom juna je sebe počastio "mercedesom", pa istražitelji pokušavaju da utvrde porijeklo novca i kako je on zaradio toliko para, objašnjava izvor.

- Nakon zločina pojavila se informacija da je on dugovao pare radnicima firme koju je držao u Njemačkoj, ali za sada nema bukvalno nikakvih indicija o motivu - navodi sagovornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.