NEGATIVNI KOMENTARI

Nakon 60 godina, haljina Merilin Monro je uništena: Javnost se obrušila na Kim Kardašijan

Stručna javnost je tada upozoravala da bi haljina mogla da bude oštećena i uništena

Kim Kardašijan. Instagram

A. Z.

15.6.2022

Prema najnovijim fotografijama, haljina koja je simbol vremena Merilin Monro (Marilyn Monroe), nakon ovogodišnje Met Gale, ostala je poderana, a krivac za “ovaj zločin” je Kim Kardašijan (Kardashian).

Podsjetimo, rijaliti zvijezda je za ovu svečanost, čija je tema bila “Pozlaćeno doba”, obukla haljinu Merilin Monro. Iako je ta kreacija bila dobro očuvana, tragovi poderanog materijala, ali i manjak kristala sa nje pokazali su da se njeno stanje nakon Met gale drastično promijenilo, prenosi Super žena.

Stručna javnost je tada upozoravala da bi haljina mogla da bude oštećena i uništena.

Nina Boski, producentkinja dokumentarne serije o Merilin Monro i serije na internetu posvećene životu Merilin Monro, rekla je da Kim Kardašijan u čuvenoj haljini na Met gali nije trenutak koji treba da se pamti.

Skot Fortner, historičar i kolekcionar, rekao je da je Kim u haljini filmske dive razbjesnila ljude, jer je to “svetinja” koju je nosila samo Merilin.

 - To je nacionalno blago koje nije trebalo da se ponovo nosi. Da je bilo do mene, ne bih dozvolio da se komad američke kulturne istorije tako zloupotrijebi. Samo da se razumijemo, ovo nema nikakve veze sa Kim Kardašijan - zaključio je Fortner.

Samo mjesec dana nakon Met gale, to se i desilo – haljina je poderana, materijal se raširio, a kristali su na nekim mjestima i ispali.

Fotografije pocijepane haljine proširile su se društvenim mrežama i to je izazvalo bijes javnosti.

“Bravo, uništila je za 11 minuta, toliko ju je dugo nosila”, “Mogla je da nosi repliku, ali ne, ona je željela original i sad je gotovo”, “Ne znam šta smo očekivali”, “Merilin se sad prevrće u grobu”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama ispod poređenja fotografija na kojima je haljine prije i poslije nošenja Kim Kardašijan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.