NIKOME NIŠTA NIJE JASNO

Rezultati obdukcije su sumnjivi, Vidoje nije imao problema sa srcem

Historičar umjetnosti i muž voditeljice Nikoline PIšek, Vidoje Ristović, preminuo je prošlog mjeseca u 44. godini života

Vidoje Ristović. Arhiva

A. Z.

16.6.2022

Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otac Vidoja Ristovića kaže da je i dalje zbunjen oko rezultata obdukcije, i da ih još nije dobio.

Historičar umjetnosti i muž voditeljice Nikoline PIšek, Vidoje Ristović, preminuo je prošlog mjeseca u 44. godini života, a danas je održan pomen povodom 40 dana od njegove smrti.

Podsjetimo, komisijskim vještačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicnskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je smrt Ristovića nastupila 8. maja 2022. godine u 00:22 časa uslijed zapaljenja srčanog mišića, najvjerovatnije virusnog porijekla, a u trenutku smrti bio je u stanju teške alkoholisanosti sa 2,83 promila alkohola u krivi.


Viktor Ristović. Arhiva

Njegov otac, Miša Grof, sada je rekao da mu je sve to čudno.

- Poslao sam advokata u policiju, ali nisu mogli da nađu ljude koji su izvršili obdukciju, sve je to vrlo sumnjivo. Načelnik UKP-a takođe nije mogao ništa da sazna. Svi objavljuju da je moj sin umro od srca, a on nije imao nikada problem sa srcem”, započeo je Vidojev otac, pa dodao:

- Ta davna fizioterapeutkinja, koja nije ta koja je bila u novinama, drugu su stavili, ona mi je rekla da je on popio čašicu votke. Ta koja je bila na fotografijama u raznoraznim medijima, ja nju nisam vidio u stanu. Bilo je desetak policajaca, hitnu pomoć nisam vidio, ni doktore… Sve je vrlo sumnjivo - rekao je Miša Grof.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.