ODLIČNA ZABAVA

Otvoren festival u Visokom: Milica Todorović oduševila više od 3.000 posjetilaca

Ponosni smo na ovaj festival, na sadržaje koje besplatno nudimo svim našim posjetiocima, rekao je Osmanagić

Semir Osmanagić i Milica Todorović. N. SMAJOVIĆ

N. Sm.

19.6.2022

U Visokom je tokom vikenda počeo tradicionalni Summer Solstice Festival, festival koji organizuje Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u znak početka najljepšeg godišnjeg doba – ljeta. 

Nakon dvije godine pauze ove godine publika iz cijelog svijeta uživa u raznovrsnom programu, a festival je otvorila regionalna muzička zvijezda Milica Todorović koja je u parku „Ravne 2“ nastupila pred preko 3.000 oduševljenih posjetilaca. 

Tokom dana u parku se održava i sajam organskih proizvoda, kao i brojne radionice yoge, meditacije, radionice za djecu, izložbe i promocije knjige. U muzičkom dijelu programa druge večeri nastupio je i stalni gost festivala Goran Karan, dok je treće veče bilo rezervisano za još jednu regionalnu zvijezdu Tijanu Dapčević.



Sa održanog koncerta. N. SMAJOVIĆ

– Kroz godine održavanja festivala i postojanja ovog parka koji je jedan od najljepših u ovom dijelu Evrope imali smo raznovrsne sadržaje, a u posljednje dvije godine park je postao svojevrsna kulturna, muzička i sportska oaza Balkana. Ponosni smo na ovaj festival, na sadržaje koje besplatno nudimo svim našim posjetiocima, a publika koja nam dolazi iz cijelog svijeta uživa u programima koje pripremamo. – kazao nam je dr. Semir Osmanagić.

Festival traje ukupno pet dana, večeras (ponedjeljak) u muzičkom dijelu programa nastupaju Neša Twins i Nenad Vetma, dok će sutra nastupiti Amir Karahasanović i Sarr E Roma.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.