SPROVEDENO ISTRAŽIVANJE

Naučnici otkrili da Amber Herd ima najljepše lice na svijetu

De Silva je svoje istraživanje proveo još 2016. i upotrijebio grčki zlatni omjer ljepote

Amber Herd. Instagram

A. Z.

20.6.2022

Kako pišu svjetski mediji, dr. Julian De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu koristio je tehnike mapiranja lica kako bi otkrio ko ima najljepše lice na svijetu. 

De Silva je svoje istraživanje proveo još 2016. i upotrijebio grčki zlatni omjer ljepote od 1,618, inače poznat kao 'Phi'. Omjer određuje ono što se smatra savršenim omjerom crta lica.

Po ovoj teoriji, Amber Herd (Heard) je postigla 91,85 posto.

- Grci su otkrili da se taj omjer pojavljuje posvuda u prirodi i hiljadama godina se smatralo da sadrži tajnu formulu najljepših lica svijeta - rekao je De Silva u razgovoru  za US Weekly.



Dugo se smatralo da omjer Phi od 1,618 krije tajnu ljepote, ali sada s računalnim mapiranjem možemo izračunati kako se to odnosi na prave žene.

Koristeći iste tehnike, De Silva je također otkrio da Kim Kardašijan (Kardashian) ima najbolje obrve, Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) najbolje oči.

De Silva je također stvorio "savršeno" lice koristeći nos Amber Herd, obrve Kim Kardašijan, oči Skarlet, Rihanin oblik lica, usne Emili Ratajkovski i čelo Kejt Mos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.