LOŠI ODNOSI

Otac i dalje progoni Britni Spirs: Tjera je opet na sud zbog memoara vrijednih 15 miliona dolara

Prema dokumentima, otac sada pokušava da natjera Britni da da svoj iskaz, a njega bi njegovi advokati željeli da iskoriste u svojoj obrani

A. Z.

Britni sa ocem

Foto: Arhiva


Britni Spirs (Britney Spears) se nedavno udala za dugogodišnjeg vjerenika Sema Asgarija, a problemi koje je riješila sa ocem Džejmijem Spirsom kada je uspjela da se sudski otrgne njegovom starateljstvu, sada očigledno dolaze na naplatu.

Naime, Džejmi tvrdi da je njegova kćerka zaradila 15 miliona dolara na memoarima koje piše i u kojima obećava da će razotkriti sve detalje života pod njegovim starateljstvom. On trenutno priprema slučaj protiv sopstvene kćerke. U sudskim dokumentima do kojih je došao “Entertainment Tonight”, pominje se njegovo pravo na tužbu protiv Britni zato što ona iznosi “huškačke i neutemeljene tvrdnje protiv njega” na Instagramu.

Prema dokumentima, otac sada pokušava da natjera Britni da da svoj iskaz, a njega bi njegovi advokati željeli da iskoriste u svojoj obrani. Džejmijevi advokati tvrde da pop pjevačica to izbjegava zbog knjige, te da u memoarima piše o istim stvarima o kojima odbija da govori pod zakletvom.

Spirsov pravni tim kaže kako Britni govori da izbjegava svjedočenje jer bi to moglo da uključuje ulazak u “emocionalno teške teme”, ali insistira da taj njen argument uopšte ne stoji.

Pozivajući se na njene objave na društvenim mrežama o starateljstvu koje je zvanično prekinuto u novembru, i njenom ugovoru o knjizi, Džejmijev pravni tim piše: “Smiješno je da Britni može da govori o pitanjima koja sama javno postavlja (uključujući unovčenje čeka od 15 miliona dolara), ali bi bila "neopravdano opterećena" parnicom koju su inicirali njeni pravni savjetnici.

Ova referenca na Britnin ugovor o knjizi nije prvo spominjanje 15 miliona dolara, iako su mediji koji su izvještavali o nadolazećim memoarima pjevačice u februaru citirali neidentifikovane izvore i nije poznato da li je cifra zaista ta, možda veća ili manja.

Sudski dokumenti o očevoj tužbi pojavili su se nedugo nakon što je Britnin advokat Metju Rozengart podnio zahtjev da se Džejmi primora na davanje iskaza zbog njegovog ponašanja u vrijeme dok je bio ćerkin staratelj.

NA VRH

Podijeli članak na