STIŽE U SARAJEVO

Alen Islamović za "Avaz": Svaki moj koncert je biografija, nevjerovatno je kako se pjesme prenose na mlađe generacije

Draga mi je pjesma "Motori" za koju sam napisao tekst, u "Dugmetu" je bilo jako lijepih pjesama poput "Ružica si bila", "Evo, zaklet ću se", "Te noći kada umrem, kad odem, kad me ne bude"...

Alen Islamović. Agencije

Piše: N. Aj.

21.6.2022

Alen Islamović krajem avgusta stiže u Sarajevo gdje će održati veliki solistički koncert. 

Osim činjenice da je Islamović jedna od najvećih muzičkih zvijezda na ovim prostorima i da je bio dio fenomenalnih "Divljih jagoda" te "Bijelog Dugmeta", zanimljivo je i mjesto na kojem će se koncert održati. Naime, riječ je o Hastahana Parku koje će tog 27. avgusta biti rezervirano za one koji vole bezvremene hitove.

- Bit će na otvorenom, a koncert je povodom "Dana dijaspore", kako se zove ta manifestacija. Pozvan sam da učestvujem u zatvaranju, a inače traje sedam dana. Koliko sam dobio informacija, bit će i uglednih književnika, glumaca, novinara, TV ličnosti iz regiona. Taj zadnji dan je pao na mene - rekao je Islamović za portal "Avaza".

Dodaje da se jako raduje jer odavno nije dolazio ni radio u Sarajevu solistički koncert.

- Kako da se ne radujem. Moj svaki solistički koncert je moja biografija, ne mogu da peglam ljude s pjesmama koje ne poznaju. Radim biografiju počevši s pjesmama koje sam pjevao s "Divljim jagodama" preko "Bijelog dugmeta" do svoje solističke karijere, gdje sam imao jako interesantnih duetskih pjesama, kao i solo. Svirat ćemo sve te najbolje pjesme - ističe Islamović.

Kaže da mu je draga prva pjesma s kojom je postigao popularnost.

- To je pjesma "Motori" za koju sam napisao tekst. U "Dugmetu" je bilo jako lijepih pjesama poput "Ružica si bila", "Evo, zaklet ću se", "Te noći kada umrem, kad odem, kad me ne bude"... Onda solistička karijera i pjesme poput "30 kvadrata", "Heroji", "Lopov", koja je lijepa duetska pjesma koju rado izvodim na svojim koncertima u rok maniru. U suštini sve one numere koje izvodim meni su drage. One "nedrage" ne izvodim. Prenose se pjesme s generacija na generacije, to je nevjerovatno. Uvijek neke nove generacije dođu i pjevaju sve te pjesme - istakao je Islamović.

Na kraju je poručio: "Vidimo se u Sarajevu."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.