NOVI BIZNIS

Džejms Beluši zamijenio Holivud za plantažu marihuane

Kupio je imanje od dva hektara u Igl Pointu

Džejms Beluši. Instagram

A. Z.

1.7.2022

Glumac, komičar i muzičar Džejms Beluši (James Belushi) zamijenio je Holivud za plantažu marihuane u južnom Oregonu, u SAD. Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih posjeti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u rijeci i druge pogodnosti ovakvog života.

Od gosta do uzornog farmera

Kupio je imanje od dva hektara u Igl Pointu, a nekoliko godina kasnije povećao je površinu za još 16. Od slučajnog gosta postao je uzoran poljoprivrednik i aktivan kada su u pitanju dešavanja u lokalnoj zajednici. Organizuje dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao da se obnovi mlin koji je izgorio.

Njegova prvobitna namjera nije bila da se bavi poljoprivredom, ali je država Oregon legalizovala marihuanu 2014. i Beluši je tu vidio šansu. Počeo je 2015. godine sa 48 pogona.

Sada ima oko 37 hektara zemlje i legalan je uzgajivač šest sorti. Posjeduje četiri moderna plastenika i zatvorene prostore, zapošljava petnaestak radnika. Imanje je opremljeno opremom za sušenje, preradu i pakovanje.

Na svojim parcelama napasa stoku svog komšije, a na svom imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizuje proslavu jesenje žetve kada dočekuje vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve gaji prirodnim putem, a svaka sorta ima drugačiji efekat, ali mu je najvažnije da može nekome da pomogne. Takođe ima TV seriju na Diskaveriju o svojoj farmi: “Gajenje Belušija”. Takođe prodaje medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu kao što su sladoled bluz braders i CBD za kućne ljubimce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.