PJEVAČICA DOŽIVJELA DRAMU

Završeno suđenje napadaču Sandre Afrike: Progovorila o agoniji i detaljima presude

Muškarac starosti 30 godina je uhapšen i bio je u pritvoru sve do danas

Sandra Afrika: Doživjela neugodnost. Instagram

A. Č.

1.7.2022

Sandra Afrika je 25. aprila ove godine doživjela pravu dramu kada ju je, nakon godinu dana maltretiranja i uhođenja, napao muškarac. On ju je uznemiravao i prijetio da će da je zakolje ukoliko mu se ne javi na telefon, a intervencijom policije spriječen je teži incident.

Muškarac starosti 30 godina je tada uhapšen i bio je u pritvoru sve do danas, a upravo je završeno suđenje. Tim povodom, Sandra Afrika se oglasila otkrila kako je proteklo završno ročište.

- Bila sam danas na suđenju, ali nemam ni ja informaciju koja je tačno presuda, jer sam bila od 9 sati tamo, a presuda tek oko 13 sati trebala biti donesena. Nisam sačekala presudu, jer imam nastup večeras i trebalo je da putujem. 

Ja sam se izjasnila da ne želim krivično da ga gonim jer je on bolestan. Ukoliko ne bude ispoštovao liječenje, onda će ga odvesti na liječenje u zatvorsku bolnicu… Zvat ću u ponedjeljak da vidim koja je presuda, ali mislim da je to obavezno liječenje s tim da ako se ne pojavi na jednoj terapiji, odmah ide u zatvor gdje će nastaviti liječenje - kaže Afrika, koja ističe da porodica prije incidenta nije znala za njegovu dijagnozu.


- Njegov otac mi je rekao da oni prije ovoga nisu znali... Ali onda kad su ga uhapsili, onda mi je objašnjavao da je on za liječenje. I na suđenju je rekao isto nešto kao: 'Mi znamo da je on opsjednut Sandrom'... On je dva i po mjeseca bio u pritvoru, liječio se ovih dva mjeseca i rekli su da ide ka boljem, ima terapiju, razgovore sa ljekarima, pije lijekove i vidi se napredak... Sa tom terapijom je ok. Rekla sam i njegovom ocu da je očigledno da je njemu uz terapiju bolje - otkrila je pjevačica.

Kaže i da joj je prvih par dana baš teško

- Ali sam shvatila da je on u zatvoru. Ne želim ni da razmišljam u tom smjeru, želim da vjerujem njegovom ocu i da će ispoštovati to liječenje. Jer i da ga zatvore, ne može cijeli život provesti u zatvoru, kad- tad mora da izađe i šta onda?! Mislim da je za sve bolje da on prima adekvatnu terapiju i da se liječi i želim da vjerujem da će tako i bit - zaključuje Sandra Afrika za "Pink".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.