OTVORENO

Glumac Senad Bašić za "Avaz" o karijeri, gubitku oca: Kako sam završio u bolnici

U četvrtak je premijera predstave „Kralj Tvrtko“ u BKC-u, to je ono na čemu sam radio

Bašić: Spreman sam za rad. Agencije

Piše: A. Zukić

6.7.2022

Glumac Senad Bašić prošao je kroz vrlo težak period, koji je, kako kaže, prebrodio. Nakon smrti oca završio je u bolnici s teškom upalom pluća. Trebalo mu je vremena da se oporavi te je, što se tiče karijere, napravio malo dužu pauzu.

Sada se vratio na pozornicu jači nego ikada. U četvrtak će ga publika imati priliku vidjeti u BKC-u na premijeri predstave „Kralj Tvrtko“, kojoj se posebno raduje. U veoma otvorenom razgovoru za „Avaz“ govorio je o karijeri, porodici i zdravstvenom stanju.

- U četvrtak je premijera predstave „Kralj Tvrtko“ u BKC-u, to je ono na čemu sam radio i nekako me ovo posebno raduje, ne znam zašto. Siguran sam da će svi uživati.


Poenta za sebe

Može li Vas publika uskoro očekivati u nekom filmu ili seriji?

- Ne prije jeseni. Nedavno sam u Hrvatskoj snimao film koji će biti ekraniziran u septembru. Jedna dobra priča, ali ne bih previše otkrivao, jer će svako, kad ga pogleda, izvući poentu za sebe.

Kako se sada osjećate, s obzirom na to da ste imali zdravstvenih problema?

- Sada sam dobro, a imao sam užasnu upalu pluća. Tri dana sam snimao na kiši, završio sam u KBC-u Rebro. Moje zdravstveno stanje je bilo ugroženo, bilo je izuzetno opasno, ljekari su zaista bili divni i pomogli su mi. Sada se dobro osjećam.


Ostavilo posljedice

Je li to na Vas ostavilo neke posljedice?

- Kada u vas neko „trpa“ deset litara antibiotika, naravno da ostavi posljedice, ali sada sam spreman za rad.

Koliko Vam je trebalo, nakon smrti Vašeg oca, da se oporavite od svega?

- Život je to, ima lijepih i ružnih stvari. Gledam da zaboravim teške periode. Fokusiran sam na sebe, na karijeru i idem laganim koracima naprijed.

Najbitnije je da ništa nije zapostavljeno

Uspijevate li održati balans između privatnog života i karijere?

- Kada se umorim, ja uzmem sebi prostora, kada poželim raditi, onda dajem svoj maksimum, to je moj balans. Najbitnije je da ništa nije zapostavljeno, a posebno zdravlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.