VRHUNSKI GLUMAC

Izudin Bajrović blagdan dočekuje na Kipru: Bajram-namaz ćemo klanjati u nekoj od džamija u Nikoziji

Unuka sam dobio prije nekoliko dana pa će ovaj Bajram biti poseban, jer je njemu prvi Bajram, rekao nam je Bajrović

Izudin Bajrović. Avaz

Piše: N. Aj.

8.7.2022

Dio dramskog ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo otputovao je na Kipar gdje će otvoriti International Festival of Ancient Greek Drama 2022.

Izvest će predstavu nastalu u koprodukciji sa Scenom MESS „Car Edip“, rađene po tekstu grčkog dramatičara Sofokla, u režiji Diega de Bree. Ulaznice za izvedbu na Kipru su rasprodane u rekordnom vremenu.

Publika na Kipru večeras će uživati u vrsnoj igri Dine Bajrovića, Medihe Musliović, Damira Čobe, Izudina Bajrovića, Damira Mašića i Emira Fejzića.

S obzirom na to da se sutra obilježava Kurban-bajram pozvali smo Izudina Bajrovića, koji nam je rekao da žali što ovaj Bajram neće provesti u Sarajevu i sa svojom porodicom.

- Unuka sam dobio prije nekoliko dana pa će ovaj Bajram biti poseban, jer je njemu prvi Bajram. A ono po čemu je još ovaj drugačiji je to što ćemo ga provesti u putu. U Nikoziji smo, na Kipru, gdje ćemo sutra ići na bajram-namaz u neku od džamija u Nikoziji. Nakon toga se vraćamo za Sarajevo, tako da će Bajram najviše proći u putovanju. Tako nas je ovaj posao natjerao, da na taj način sutra Bajram dočekamo. Žao mi je što ga neću provesti u Sarajevu i što neću biti sa svojima - rekao nam je Bajrović.

Uskoro u printanom izdanju "Dnevnog avaza" moći ćete pročitati kompletan razgovor s Bajrovićem, koji nam je otvoreno govorio o prošlim i sadašnjim vremenima, kako pamti Bajrame iz djetinjstva, koliko će razmaziti unuka, ali i o 11. julu - Danu sjećanja na genocid u Srebrenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.