GDJE ĆE SE SADA OBRATITI

Amber Herd tražila da njena osiguravajuća kuća plati dio njene odštete Džoniju Depu: Odbijena jer je bila zlonamjerna

Prema kalifornijskom zakonu, osiguravajuća kompanija nije u opasnosti ako je osiguranik, u ovom slučaju Amber, počinio nezakonito, nedolično ponašanje i to svjesno

Amber Herd. NBC

N. Aj.

9.7.2022

Amber Herd (Heard) želi da njena osiguravajuća kompanija pokrije dio troškova presude koju je Džoni Dep (Johnny Depp) dobio protiv nje, ali osiguravajuće društvo kaže da to neće učiniti zbog Amberinog ponašanja.

Naime, Hers je imala policu od milion dolara s "New York Marine and General Insurance Co". Polica pokriva sve vrste nezakonitog ponašanja, uključujući klevetu, ali postoji kvaka, piše TMZ.

Prema kalifornijskom zakonu, osiguravajuća kompanija nije u opasnosti ako je osiguranik, u ovom slučaju Amber, počinio nezakonito, nedolično ponašanje i to svjesno. Kompanija kaže ne samo da je porota utvrdila da je kleveta koju je Amber počinila namjerna, već je bila i zlonamjerna.

Dakle, osiguravajuća kompanija želi izjavu od sudije da na osnovu politike i zakona nije odgovorna da plati dio Amberinog troška. Činjenica je da je milion dolara puno, ali Amber je "na udici" za više od 8,3 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.