ENGLESKI ŠMEKER

Dejvid Bekam najzgodniji penzioner: Bogatiji od engleske kraljice

Gotovo svi članovi porodice su od rane mladosti angažovani u svijetu mode, a najveći dio prihoda dolazi sa tri strane

Dejvid Bekam. INSTAGRAM

A. O.

13.7.2022

Engleski šmeker i bivši fudbaler Dejvid Bekam (David Beckham) čini se da je "najpoželjniji penzioner". Kopačke je okačio o klin u maju 2013. godine, gotovo prije jednu deceniju, ali pojavom i dalje privlači pažnju gdje god da se pojavi.

Iza sebe ima mega uspješnu 20-godišnju karijeru i stabilan brak, nedavno je oženio i jednog od trojice sinova, a slobodno vrijeme rado provodi sa svojom mezimicom, kćerkom Harper (10). Tu je, naravno, i supruga Viktorija koja ga sve ove godine prati u stopu.

S druge strane, ima i onih koji tvrde da ljubavna idila Bekamovih nije baš onakva kakvom se čini, te da se njih dvoje ne razvode, jer bi tako izgubili značajan dio svog bogatstva.

Koliko u tome ima istine - ne znamo, ali znamo da je riječ o enormnim svotama novca. Naime, sam brend "Bekam", prema procjenama londonske škole marketinga, vrijedi više nego bogatstvo kraljice Elizabete II.

Harper i Dejvid. INSTAGRAM

Bivši fudbaler i njegova supruga, nekadašnja pjevačica grupe Spice Girls, a danas dizajnerka, zajedno su od 1997. godine. Nakon vjeridbe koja je uslijedila 1998, par je dobio prvog sina Bruklina, a potom i Romea, Kruza i ćerku Harper. Iako je ona tokom čitave njegove karijere bila posmatrana kao "žena fudbalera", činjenica je da su imperiju stvarali zajedno.

Gotovo svi članovi porodice su od rane mladosti angažovani u svijetu mode, a najveći dio prihoda dolazi sa tri strane: preko novca koji Dejvid i dalje zarađuje zahvaljujući fudbalu, preko novca koji im donosi brend Beckham Brand Holdings, i na osnovu Viktorijine modne industrije.

Prema nekim procjenama, samo od svog brenda Englez dnevno zaradi do 50.000 funti. Uz to, njegova supruga je vlasnica kuće "Moody Productions", koja je 2019. poslovala sa više od 10 miliona funti dobiti.

Dejvid Bekam. INSTGRAM

Mirror piše da je Bekam samo prošle godine zabilježio prihod od 17,4 miliona funti - od prodaje parfema, luksuznih satova, odjeće i obuće na kojima se nalazi njegovo ime. Također, nedavno je predstavljen i kao novi ambasador Maseratija, zarad čega je snimio i promotivni video.

Englez je potvrdio i da će glumiti u Diznijevoj seriji kao mentor tima mladih fudbalera, za šta je potpisao milionski ugovor. Dakle, iako zvanično "u penziji", barem u svijetu fudbala, Bekam je i te kako radno angažovan. Ima unosne ugovore i s kompanijama Samsung, Adidas, Pepsi, H&M... I to ne samo on, već i njegova djeca.

Podsjećamo i da je atraktivni otac četvoro djece nedavno zakoračio u svijet metaverzuma.

Mimo brojnih unosnih poslova u svom vlasništvu, Bekamovi imaju i nekoliko nekretnina čija se vrijednost mjeri milionima dolara: recimo, stan u zapadnom Londonu od 35,1 miliona funti; imanje u Kotsvoldsu vredno 6 miliona funti.

I za kraj, kao jagodana šlagu, treba reći da fudbaler posjeduje luksuznu jahtu, često viđenu u Majamiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.