DA KUCNEM U DRVO

Halid Bešlić za "Avaz" nakon ugradnje stentova: Nisam mogao hodati, a sada sam se "renovirao"

Zvao sam doktora Kacilu da mu se požalim, a on me pravo od kuće poslao u bolnicu

Bešlić: Bilo je stresno. Avaz

Piše: N. Ajnadžić

14.7.2022

Legendarni Halid Bešlić nedavno je zabrinuo javnost kada je objelodanjeno da je završio u bolnici zbog operacije.

Naime, njemu su u “Centru za srce” u Sarajevu ugrađena dva stenta. Iako je medicina uznapredovala i radi se o neinvazivnoj metodi, svaka pomisao na operaciju čini da se osjećate nelagodno.



Začepljenje vena

Halida nije bilo strah, priznao je u ispovijesti za “Dnevni avaz”.

Iako nije znao šta se tačno dešava s njim i pomislio je da je neki drugi problem u pitanju, ljekari su utvrdili da mu je vena začepljena.

- Stavili su mi dva stenta. Dobro je, hvala Bogu, odlično je. Sve će to biti kako treba. Odlično se osjećam, da kucnem u drvo. Jedino što sada te tablete moram piti redovno, to je ta disciplina koje se moram pridržavati - govori nam Bešlić.

Operirao ga je prof. dr. Mirsad Kacila, sa svojim timom, što je jedan od razloga što Bešlića nije bilo strah.

- Znao sam da sam u dobrim rukama. A drugo, nisam ni znao šta mi je bilo. Nisam mogao hodati, nisam se mogao kretati. Zvao sam doktora Kacilu da mu se požalim, a on me pravo od kuće poslao u bolnicu. Kako sam svratio da vidimo šta je, tako sam se našao na stolu. Bilo je to stresno - ispričao nam je Bešlić.

Kazao je da su mu rekli da mora prenoćiti kako bi ujutro “ušli u vene”.

- Sve da bi uspostavili pravu dijagnozu. Ujutro su to uradili i pitali me da stave stent. Ja sam rekao ”stavljaj” i sve je bilo gotovo za pola sata. Nije to operacija na kojoj te uspavaju, već si budan i možeš pratiti sve na ekranu iznad sebe - kazala nam je legenda narodne muzike.


Rad srca

Ipak, priznao je da ga je boljelo, ali na početku procedure, a uporedio je osjećaj s onim kada primaš injekciju. Doduše, ne običnu.

- Ali ništa se ne osjeti kada se već krene preko vene. Samo se na aparatu čuje rad srca... Dok ljekari mogu vidjeti šta se unutra dešava - opisao je Bešlić svoje iskustvo.

Halid se veoma brzo oporavio i već se vratio poslu.

- Odsvirao sam jedan koncert nakon toga. Nisam baš kao nov, ali sam blizu toga. “Renovirao” sam se - kroz smijeh je zaključio Bešlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.