DOSTA JOJ SAKRIVANJA

Vraća se na pistu: Bila je najljepša žena svijeta, a onda se deformisala

Linda Evangelista jednom prilikom je izjavila da ne ustaje iz kreveta za ponudu manju od 10.000 dolara

Linda Evangelista. Instagram

L. S. R.

19.7.2022

Bivši top-model Linda Evangelista, koja je nekad slovila za najljepšu ženu svijeta, snimila je kampanju za Fendi.  Posebna modna revija bit će upriličena 9. septembra u Njujorku.

Linda je godinama izbivala iz svijeta modelinga te se povukla iz javnosti. Nedavno je progovorila o tretmanu za koji tvrdi da ju je uništio. Podvrgnula se coolsculptingu i priznala da ju je ostavio trajno deformiranom.

- Voljela sam biti na modnoj pisti. Sada se bojim naletjeti na nekoga koga poznajem. Ne mogu više živjeti u sramoti. Dosta mi je skrivanja. Spremna sam konačno progovoriti -  rekla je Linda za magazin "People". 

Ispričala je kako je tri mjeseca nakon tretmana počela primjećivati izbočine na bradi, bedrima i području oko grudi. Područja koja je željela smanjiti odjednom su rasla, a potom utrnula.


- Pokušala sam to sama popraviti, misleći da radim nešto krivo. Došlo je do situacije kada sam prestala jesti, mislila sam da gubim razum - priznala je Linda.

Dijagnosticirana joj je paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, odnosno rijetka nuspojava nakon tretmana u kojem proces zamrzavanja uzrokuje zgušnjavanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Evangelista je naposljetku bila na dvije liposukcije, no tvrdi kako joj ni to nije pomoglo.

Ipak, čini se da se sad Linda Evangelista vraća poslu koji ju je proslavio. Evangelista je devedesetih godina bila jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih manekenki. Jednom je prilikom izjavila da ne ustaje iz kreveta za ponudu manju od 10.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.