KRILA SE OD LJUDI

Top-model: Bila "unakažena" nakon tretmana, a sad dobila 50 miliona dolara odštete

Nedavno se Linda Evangelista vratila u svijet manekenstva

Linda Evangelista. Agencije

L. S. R.

21.7.2022

Zbog masnih naslaga na cijelom tijelu, koje je zadobila prije šest godina nakon podvrgavanja tretmanu CoolSculpting, Linda Evangelista tužila je kompaniju "Zeltiq Aesthetics" tražeći odštetu u vrijednosti od 50 miliona dolara, a upravo ovaj iznos ovih dana sjest će joj na račun nakon sudske presude u njezinu korist.

Godinama se nije pojavljivala u javnosti, jer je bila deformisana nakon spornog tretmana.

- Voljela sam biti na modnoj pisti. Sada se bojim naletjeti na nekoga koga poznajem. Ne mogu više ovako živjeti, u sramoti i skrivanju. Ne mogu više živjeti u toj boli i napokon sam se odvažila govoriti - priznala je čuvena manekenka početkom godine u velikom intervjuu za američki magazin "People", a koji je uslijedio nakon što je svoje potresno iskustvo podijelila s javnošću putem Instagrama.


Nakon što je sud u tužbi protiv kompanije "Zeltiq Aesthetics" presudio u njenu korist, izjavila je kako je sretna što je ovaj slučaj ostavila iza sebe te kako se raduje novom poglavlju u svom životu Ove sedmice Linda se vratila i svojoj profesiji modela koju je prisilno napustila 2016. godine snimivši kampanju za modnu kuću "Fendi".

Zahvaljujući ljepoti, Linda Evangelista bila je jedna od najtraženijih manekenki 90-ih godina prošlog stoljeća, no tek joj je jedan drastičan rez dao popularnost kakvu je zaslužila. Kanadska ljepotica talijanskog porijekla svojom je odlukom da skrati dugu svijetlosmeđu kosu na dječačku frizuru isprva šokirala sve u modnom svijetu, no na kraju je upravo zbog toga lansirana među zvijezde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.