SUDSKI DOKUMENTI POKAZALI

Herd odbila da uzme 16, tražila 33 miliona dolara od Depa, sada prodaje kuću da ga isplati

Dokumenti pokazuju da je zvijezda "Aquamana" ignorirala upute svog pravnog tima da ne traži od Depa maksimalan novac na koji je imala pravo nakon što su podnijeli zahtjev za razvod 2016.

Amber Herd u finansijskim problemima. AGENCIJE/MLS/BACKGRID

N. Aj.

1.8.2022

Glumica Amber Herd (Heard) nakon skandaloznog razvoda od Džonija Depa (Johnny Depp) upala je u finansijske probleme.

Naime, kako piše Daily Mail, nezapečaćeni sudski dokumenti pokazuju da je Herd odustala od isplate za razvod od Džonija Depa koja je mogla iznositi desetine miliona dolara, dok je sada u finansijskim poteškoćama i prodaje svoju voljenu kuću u Kaliforniji.

Dokumenti pokazuju da je zvijezda "Aquamana" ignorirala upute svog pravnog tima da ne traži od Depa maksimalan novac na koji je imala pravo nakon što su podnijeli zahtjev za razvod 2016.

Mogla je tražiti polovinu Depovih 33 miliona dolara koje je zaradio na snimanju četvrtog dijela "Pirata s Kariba", s obzirom na to da je snimljen dok su bili u braku.



Ali Herd je odlučila da to ne učini i napisala im je e-mail u kojem je rekla da je "nevjerovatno vjerna (svojoj) riječi da se ne radi o novcu."

Sudija je odbio da dopusti da se taj dokaz prihvati tokom Depove tužbe za klevetu protiv Herd.

Naređeno joj je da plati Depu ukupno 8,3 miliona dolara nakon što je proglašena krivom za klevetu, ali kaže da nema dovoljno novca za to.

Možda je sada počela prikupljati dio tog novca prodajom svoje kuće u dolini Juka u kalifornijskoj pustinji za 1,05 miliona dolara, što je profit od oko 500.000 dolara za Herd, piše TMZ-u.

Herd je navodno kupila kuću 2019. godine. Špekulira se o sposobnosti glumice da odmah pokrije odštetu, što uključuje 10 miliona dolara nadoknade štete i 350.000 dolara kaznene odštete.

 Ona će također dobiti 2 miliona dolara od Depa u kontratužbi, što znači da joj ostaje nešto više od 8 miliona dolara za plaćanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.