BAJKA NA PLAŽI

Bh. manekenka Nataša Borozan za "Avaz": Moje italijansko vjenčanje

Ovo je bio drugi put da sam rekla "da" svome mužu, ali ne i posljednji

Borozan i Gesuita: Vjenčanje na plaži je san mnogih parova. Agencije

Piše: Nerma Ajnadžić

7.8.2022

Jedna od najljepših i najuspješnijih bh. manekenki Nataša Borozan rekla je „da“ dugogodišnjem partneru Alesandru Gesuitu (Alessandro Gesuita), čuvenom italijanskom frizeru.

Mostarka, koja već niz godina živi i radi u Milanu, stala je na ludi kamen, a zaljubljeni par organizirao je vjenčanje iz snova. Ceremonija je održana na plaži u sklopu „Le Palme Beach Club“ rizorta u Italiji.

Nakon što su joj se slegli utisci Nataša je za „Avaz“ govorila o tom velikom danu, svojoj ljubavi, rodnom Mostaru...

Bolja vremena

- Plaža je san mnogih djevojaka, jer je romantična već sama po sebi … I zaista je bilo kao san, sigurno ništa ne bih mijenjala da se vratim unazad. Imali smo dress code bež boje , koji je učinio da to sve izgleda još bolje. Nisam htjela da se neko izdvaja, željela sam samo da se porodica i prijatelji provedu i uživaju.

Ovo je bio možda formalni dio za porodicu i prijatelje, iako ste se Vi i Alesandro ustvari vjenčali u jeku pandemije koronavirusa 2020. godine?

U biti, drugi put ste rekli „da“ svom suprugu.

- Tačno, mi smo se uzeli u novembru prije dvije godine, ali kako tada se nije moglo praviti vjenčanje morali smo čekati bolja vremena . Tako da jeste, ovo je bio drugi put da sam rekla „da“ ali ne i posljednji... Naredni put desit će se 15. avgusta u Novom Sadu. Jako je čudno, ali nisam imala tremu ni nervozu jer mi smo htjeli da to bude veliki party prvenstveno. Ali moram reći da je Alesandro bio dosta uzbuđen i koja suza je pošla.

Tada se o prvom plesu samo sanjalo, a sada u Italiji ste, kako se čini, to nadoknadili.

- Ovo je zanimljivo, nije ni bilo prvog plesa. Nismo htjeli tradicionalno vjenčanje, i sve kako to inače ide. Ali naravno da smo tražili od muzike da napravi žurku, bez balada i sporih pjesama. Jer smo mi to gledali kao proslavu ljubavi.

Nataša i Alesandro: Dan koji će pamtiti cijeli život. Agencije

I jeste li sada zvanično u dokumentima još Borozan ili Gesuita?

- U Italiji funkcionira drugačije, odnosno ovdje inače žena ne uzima prezime muža. Može, ali rijetko, tako da se ne mijenja ništa… Malo je teže osjećati se udatom, ali dobro, meni se niša ne mijenja. Jedino što mi smeta je pomisao da jednog dana moje dijete neće imati isto prezime kao ja.

Vaš ne baš novopečeni suprug je i Vaš saputnik i u poslu, ne samo u životu. Manekenka i frizer... Kako to funkcionira?

- Vidim to kao dobru stranu priče, jer se možemo razumjeti, oboje znamo kako funkcioniše modni svijet. Tako da meni je to prednost.

Vi ste prelijepa žena i sigurno dobivate mnoge komplimente. S druge strane, Alesandro je također „prizor za oči“. Postoji li ljubomora kod Vas, oboje?

- Na početku je bilo teško, jer i ja i on možemo imati razloga da budemo ljubomorni radi posla… On frizer, oko njega sto i jedna žena, ja manekenka i konstantna upoznavanja I set s modelima. Ali vam moram reći da Alesandro nije uopće ljubomoran, ponekad mi to i smeta, jer ipak malo ljubomore uvijek valja.


Ljubav na prvi pogled

Ono što sam primijetila u Vašim objavama s vjenčanja jeste da ljubimac pas Roko (Rocco) nije bio s Vama?

- Roko je dio porodice već pet godina, i nadam se da će ostati među nama još dugo…. To je moje prvo kuče koje sam čekala čitavog života. Prošle godine je i prošetao Starim mostom i Sarajevom. Sada imamo i malog francuskog buldoga, ali svakako se puno vole.

Sjećate li se momenta kada ste „pali“ na Alesandra?

- Na prvu priču ili na prvi pogled, nisam sigurna, ali znam da je to bilo to, i oboje smo shvatili tog dana kad smo se upoznali da će se nešto desiti, odnosno nešto se već desilo, i da kažem žargonski, ljubav na prvi pogled. Bio je to kasting gdje su tražili zaštitno lice i on je bio art direktor i direktor kastinga. Iskreno, nisam dobila posao.

Znam da ste imali i jedan težak period u vezi, kada ste čak krenuli odvojenim putevima.

- Istina, to je bilo prije četiri godine odnosno treća godina veze gdje uglavnom dolazi do neke krize, bar tako kažu. Ali naša nije bila kriza, mi smo krenuli odvojenim putevima. Htjeli smo mijenjati jedno drugo, a to dovodi do nesigurnosti, rasprave… Ali ne i svađe jer Alesandro je neko ko ne voli da ulazi preduboko u svađu. Tih pola godine kad smo bili odvojeni su nam pomogli da prvenstveno zavolimo sebe, jer kad si ti sretan i ispunjen, mnogo je lakše primati i davati beskrajnu ljubav. Pomoglo mi je da odrastem, iako nije bilo lako, jer sam uvijek ostala zaljubljena do ušiju.

Revija na Everestu

Možete li izdvojiti jedan do dva omiljena angažmana?

- Omiljeni postaje onaj koji ti je ostavio najjače uspomene, dao najbolje iskustvo, koje nećeš zaboraviti. Među njima je revija na Mont Everestu, gdje smo uzeli „Guennesss World Record“, kao najviši šou ikad napravljen na skoro 6.000 metara nadmorske visine.

Filip Plejn (Philipp Plein) uvijek je imao najzanimljivije revije, iako on nije moj omiljeni dizajner.

Šta Vas najlakše razočara?

- Mene sitnica razveseli, ali me sitnica i razočara.

Opišite sebe u tri riječi?

- Snalažljiva, fleksibilna, impulsivna.

Planirate li ikada se vratiti u BiH?

- Možda se desi neki projekt koji me može dovesti češće u BiH. Bilo bi mi mnogo drago.

Svi su bili odjeveni u bež boju. Agencije

Kakav je život u Italiji? Je li vino, pizza i pasta, kako kažu?

- Život u Italiji jeste pizza , pasta i dobro vino… A kako je živjeti zavisi zaista od dosta faktora. Italija je velika zemlja, s juga do sjevera se sve mijenja, kao da nije ni ista nacija. Ja sam više fan juga, gdje su ljudi sličniji nama… Sjever, odnosno Milano, je grad koji ti pruža puno mogućnosti, ali isto tako uzima puno. U Milano dolaze svi tražeći bolji život, a onda, poslije dosta godina shvatiš da od puno posla nemaš vremena za uživanje. Pokajala se nisam, ali sigurno neću ostati cijeli život u Milanu. 


Plašim se starosti

Ljepota nije presudna, ali ima utjecaja u modelingu. Također, ona vanjska ljepota je, kažu, prolazna. Plašite li se toga i godina?

- Tačno ljepota nije presudna, ali jedan od bitnijih faktora rekla bih… sigurno nije dovoljno biti lijep da bi se bavio ovim poslom. Mladost je prolazna, ljepota je relativna…. Da, starosti se malo plašim, ali gledam da živim u sadašnjosti i da uživam momentu u kojem se nalazim. 


Alesandro nije uopće ljubomoran, ponekad mi to i smeta. Agencije

Uvijek ističete da ste ponosna Mostarka. Samim tim Hercegovka. Koje svoje karakteristike prepisujete tome, odnosno šta u sebi prepoznajete što neko može prokomentirati „E, ovo je pravi dokaz da je Hercegovka“?

- Moja porodica, iako rasuta po Evropi, ostaje vjerna Hercegovini i ponosno ne mijenja karakter i princip života. Ja bih rekla, biti Hercegovac znači biti svoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.