SASVIM ISKRENO

Pjevač Dženan Lončarević za „Avaz“: Pametnije nam je da gledamo u svoje dvorište

Nemamo dva života, nećemo imati drugu priliku da proživimo tren, dan, mjesec, godinu...

Dženan Lončarević. Promo

Piše: L. S. R.

9.8.2022

Dženan Lončarević (47) objavio je spot za svoju novu pjesmu "Ako sutra me nema", koja je nastala kao plod saradnje sa Sergejem Ćetkovićem.

Pjesma je, ustvari, prepjev jedne makedonske kompozicije, za koju je muziku i aranžman radio Lazar Cvetkoski Pancho. Prepjev teksta je djelo Ćetkovića, a pjesmu su odsvirali članovi „Džambo Agushev Orchestra“.


Uvijek optimista

Spot je sniman u Sanskom Mostu, režirao ga je bh. reditelj Haris Dubica, a u njemu je glumila manekenka iz Banje Luke Milena Tunguz.

- Harisova ideja je bila da to snimimo u njegovom rodnom Sanskom Mostu, zato što se on tamo osjeća svoj na svome. A što se pjesme tiče, čini mi se da se sluša, kako i treba, i nadam se da će tako i ostati - kaže Lončarević za „Avaz“.

Pjevač iz Prijepolja s beogradskom adresom kaže da s Ćetkovićem sarađuje dugi niz godina.

- Svašta finog je on napisao na mojim albumima, pa, evo, i ovu pjesmu - dodaje on.

Lončarević ovog ljeta nastupa punom parom.

- Čini mi se da ove godine ponajviše sviram u Bosni, u svim gradovima, osim u Sarajevu, koje je malo zakasnilo s pozivom, a i korona je učinila svoje. Svirat ćemo i u Sarajevu, Bože zdravlja i ako bude sve kako treba, u oktobru. Rado bih ga posjetio u vrijeme Sarajevo Film Festivala, ali tada radimo. Ako bude prilike, doći ću - ističe Lončarević.

U skladu s nazivom nove pjesme "Ako sutra me nema", pitali smo Lončarevića šta bi uradio kad bi znao da ga sutra neće biti.

- Nikad u životu nisam razmišljao pesimistički. Sve radim da taj tren i sve ono što slijedi narednih dana bude optimistički. Poruka pjesme je, ustvari, da se malo osvrnemo oko sebe i da slavimo život, da ne mislimo o nekim negativnim stvarima, to je poenta - ističe pjevač.



Samo veselje

Kaže da izbjegava sve crne priče, kojim je region zatrpan.

- To bih posavjetovao i svima onima koji budu ovo čitali - da se okrenu pozitivnim stvarima, muzika je lijek. Nemamo dva života, nećemo imati drugu priliku da proživimo tren, dan, mjesec, godinu... Pametnije nam je da gledamo u svoje dvorište, da ne gledamo ove koji su plaćeni da nam mrače iz dana u dan. Bitno je da gledamo pozitivu, da se veselimo. A mi smo na to, nekako, navikli i bili predodređeni da se veselimo. Vratimo se malo unazad, da se sjetimo naše fine, mirne i spokojne Jugoslavije, gdje smo samo mislili o kafani, pozitivi, životu, veselju - poručuje Lončarević.


Dernek na Sani

- Zaljubljen sam u svoj rodni zavičaj i na prostoru Sanskog Mosta sam snimio brojne spotove te na najbolji način promoviram prirodne ljepote ovih prostora. To su prepoznali i nadležni, tako da sam dobio plaketu Općine Sanski Most za poseban doprinos u promociji grada na devet rijeka.

Na snimanju smo napravili pravi dernek na Sani i sigurno je da će i gledaoci osjetiti tu atmosferu i emocije - kaže Haris Dubica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.