4 DECENIJE MUZIKE

Alen Islamović: Koncert u Sarajevu nakon 17 godina, obećavam sjajan provod

Na koncertu ću prezentirati svoju malu biografiju i jednu svoju priču koja se isto “zakotrljala“ iz grada Sarajeva

Sa današnje press-konferencije. D. Raunić

Piše: D. R.

12.8.2022

Uoči koncerta u Hastahana parku u Sarajevu, koji će biti održan 27. avgusta, Alen Islamović održao je danas press-konferenciju.

- U Sarajevu nisam svirao već 17 godina, zadnji koncert bio je sa "Bijelim dugmetom" na Koševu. Bit će mi drago da odsviram koncert svojim dragim Sarajlijama i gostima. Na tom koncertu ću prezentirati svoju malu biografiju i jednu svoju priču koja se isto “zakotrljala“ iz grada Sarajeva. Tamo negdje osamdesetih godina došao sam u "Divlje jagode" kao nebitan frajer, bas gitarista, koji se mogao preko noći promijeniti i dovesti neki novi. 


Sa današnje press-konferencije. D. Raunić

Međutim, kada mi se pružila prilika da postanem frontmen "Divljih jagoda" i napišem jedan od najboljih albuma te grupe, a to je album “Motori“, gdje su 99% sve moji tekstovi, mi smo napravili tu neku prekretnicu i postali veliki bend, koji je dao puno velikih pjesama poput pjesmi "Motori", "Šejla", "Ne želiš kraj", "Čarobnjaci", "Ciganka". Dolazak u "Bijelo dugme" 1986. godine je meni pružio priliku da “zaigram pravi nogomet“ u jednoj Barceloni ili Realu. "Bijelo dugme" je institucija, koja je i prije mene postojala i radila fenomenalne stvari. Željko Bebek je udario temelje, koje smo mi kao pjevači mogli samo sanjati. Međutim, i meni se ispunio taj dječački san da mogu stati njemu uz rame i pjevati njegove pjesme, ali i nove pjesme Gorana Bregovića, koji je fenomenalno napisao i plasirao u javnost. To će biti lijep koncert od nekih dva sata, gdje ću ispričati sve ono što sam doživio u posljednjih četrdeset godina u rokenrolu, popu, ali i folku. Obećavam dobar koncert – rekao Islamović.

Koncert će biti završnica manifestacije pod nazivom „Prvi Dani dijaspore Bosne i Hercegovine“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.