ZNAČAJNA SARADNJA

Filmske projekcije 28. Sarajevo Film Festivala na dvije lokacije u Novom Sarajevu

Projekcije u Novom Sarajevu počinju sutra, 13. avgusta

Tanović i Marjanović. PRESS SFF

A. O.

12.8.2022

28. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta. Festival otvara film “Trougao tuge” dobitnika Zlatne plame Rubena Ostlunda (Östlunda), a zatvara se svjetskom premijerom domaćeg filma “Praznik rada” Pjera Žalice. Filmovi se prikazuju na nekoliko lokacija u gradu, među kojima i u Općini Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo i JU “Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo” u saradnji sa Obala Art Centrom omogućili su da filmske projekcije iz programa 28. Sarajevo Film Festivala građanke i građani pogledaju na dvije lokacije na području općine: Kino Dječija kuća/Teen arena/ od 18:00 sati i Ljetno kino Novo Sarajevo / Open Air Cinema od 21:00 sat. (U slučaju kiše projekcije sa Open Air Cinema, premještaju se u objekat Dječije kuće.)


Marjanović i Tanović na području općine Novo Sarajevo. PRESS SFF

- Posebno me raduje što je Općina Novo Sarajevo prepoznata kao lokalna zajednica u kojoj se jedan ovakav eminantni festival može i treba održavati. Moja želja je bila da Općina Novo Sarajevo bude mjesto kulturnih dešavanja. U ove dvije nepune godine, koliko traje moj mandat, poduzeli smo niz aktivnosti kako bismo ovaj veliki i regionalno značajni film festival ponovo doveli u Općinu Novo Sarajevo, na ovu lijepu lokaciju između Historijskog i Zemaljskog muzeja, i budućeg Muzeja Ars Aevi, popularno nazvanu Muzejska četvrt. Na taj način želimo približiti kulturu građankama i građanima općine Novo Sarajevo, samim time i čitavog grada, i omogućiti im novi prostor za gledanje filmova. Nadam se da ćemo nastaviti ovu saradnju i iduće godine obezbijediti još bolje uslove kako bi publika mogla gledati najbolje filmove - rekao je načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.


Ljetno kino Novo Sarajevo. PRESS SFF

- Naša misija oduvijek je bila ići ususret publici, omogućiti svima gledanje filmova u posebnom ambijentu. Siguran sam da će publika uživati u ostvarenjima 28. Sarajevo Film Festivala na ove dvije lokacije, da ćemo na novim festivalskim lokacijama donijeti posebnu, filmsku atmosferu, na radost svih građanki i građana - izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Projekcije u Novom Sarajevu počinju sutra, 13. avgusta, kada će u 21 sat u Ljetnom kinu Novo Sarajevo biti prikazan film “Trougao tuge” Rubena Östlunda, a u 18 sati u kinu Dječija kuća Novo Sarajevo film “Kapa” Slobodana Maksimovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.