NA FESTIVALSKOM TRGU

Sarajevska Pop rock škola nastupila 16. večer "Zenica Summer Festa"

Naš bend oformljen je iz čiste ljubavi prema muzici, kazao je Ivan Rajić iz Morgana

Sarajevska Pop rock škola. AVAZ

Piše: A. O.

14.8.2022

Sarajevska Pop rock škola nastupila je 16. večer Zenica Summer Festa. Sa željom da se nastavi priča sarajevske rock scene, koja je zlatno doba obilježila od 1960. do 1991. godine, 2016. godine, gotovo 25 godina kasnije, grupa entuzijasta dolazi do ideje da se pokrene Pop Rock Odsjek pjevanja, a koji će biti i razlog osnivanja Pop rock škole Sarajevo.

Njihovi student dolaze iz svih krajeva BiH, a među njima smo imali priliku vidjeti i neka poznata lica. Bilo ih je zadovoljstvo slušati i sinoć na festivalskom trgu, a brojni posjetioci su zaista uživali u njihovim notama i sjajnom pjevanju, a ovom prilikom su se prdstavile grupe Jutro, Ekvivalenti, Morgana i Post Rem.


Sa održanog nastupa. AVAZ

- Naš bend oformljen je iz čiste ljubavi prema muzici. To je osjećaj koji se riječima ne može opisati. Svi oni koji se bave muzikom će me razumjeti kada kažem da se ta ljubav može opisati samo kroz note - kazao je Ivan Rajić iz Morgana Banda.

Nedjelja ponovo donosi dva program na Zenica summer festu. Prvi je dječiji gdje na festivalski trg stiže među mališanima omiljeni Mravko Travko, a navečer uživamo u notama Kamernog simfonijskog orkestra Zenica koji su pripremili Gala koncert.


Publika uživala u hitovima. AVAZ

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.