AVAZ NA LICU MJESTA

Fantastičan koncert Kamernog simfonijskog orkestra na “Zenica summer festu”

Odličan repertoar prilagođen za festivalske prilike pokrenuo je i posjetioce da aplauzima u ritmu prate skoro svaku numeru

Sa održanog koncerta. AVAZ

Piše: A. O.

15.8.2022

Svim posjetiocima “Zenica summer festa” nedjelja je ponudila dvostruki program i još jedan dan kojima će mnogima ostati u sjećanju. 

Jedan od omiljenih likova među mlađom rajom, Mravko Travko, ponovo je sa svojim prijateljima bio gost ZSF-a i mališanima u srcu Zenice donio pravu zabavu u kojoj su uživali sa svojim roditeljima. Uz igru, pjesmu, smijeh, interaktivne igrice, Mravko Travko, Mravka Plavka i Latif Močević su razveselili sve posjetioce festivalskog trga ove nedjelje.


Kamerni simfonijski orkestar. AVAZ

Nakon fantastične zabave za najmlađe, u večernjem terminu uslijedio je još fantastičniji koncert zeničkog Kamernog simfonijskog orkestra, koji je na Trgu Alije Izetbegovića zvucima klasične muzike sedamnaestu festivalsku noć učinio nezaboravnom. Odličan repertoar prilagođen za festivalske prilike pokrenuo je i posjetioce da aplauzima u ritmu prate skoro svaku numeru, a brojni su na kraju i zaplesali uz valcer.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Kamerni simfonijski orkestar i ove godine uz ZSF, jer oni su od samog početka sa nama i rastu smijem slobodno reći zajedno sa Festivalom. Njihovi koncerti su uvijek posebni, baš kao što je bio i ovaj večeras, što nam pokazuje i reakcija prisutne publike - istakao je Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica i član Organizacionog odbora ZSF-a.


Publika uživala. AVAZ

Ponedjeljak, odnosno osamnaesti dan “Zenica summer festa” donosi nastup zeničkih izviđača, tačnije Zlatana Karića koji će na stejdžu ZSF-a održati solistički koncert koji počinje u 20:30 sati.


Sa koncerta. AVAZ

Podsjećamo, “Zenica summer fest” tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.