IZJAVA ZA AVAZ

Ovo je kreator haljine koju je nosila Martina Saira Keškić: Jedino na SFF-u možemo pokazati svoju viziju

Prezadovoljan sam, nisam očekivao toliko pozitivnih komentara ali čim je zakoračila na festivalski trg Martina je oduševila sve, rekao je Hodžić

N. Ajnadžić

Armin Hodžić je kreator haljine Martine Saire Keškić

Foto: INSTAGRAM


Među onim damama koje su oduševile modnim izborima na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala bila je i Martina Saira Keškić.

Ona je nosila predivnu bijelu haljinu mladog bh. dizajnera Armina Hodžića i suosnivača brenda "Elysian now"

Čekala svoju priliku

Hodžić je za portal "Avaza" rekao kako mu je trebalo vremena da se utisci slegnu.

- Prezadovoljan sam. Nisam očekivao toliko pozitivnih komentara ali čim je zakoračila na festivalski trg Martina je oduševila sve - rekao nam je Hodžić.

Kaže kako je haljina ustvari nastala prije osam godina.

- Ali je čekala svoju priliku i, evo, konačno je ugledala svjetlo dana. Inspiraciju sam pronašao u starim zanatima korištenja bakra, tako je sav nakit ručno kovan od bakra. Ostatak kreacije je jako jednostavan i elegantan s detaljima visokih naramenica koje doprinose tom avangardnom izgledu - istakao je Hodžić.

Važan događaj i za dizajnere

Smatra da je SFF jako važan događaj i za dizajnere.

- SFF mnogo znači kreatorima jer je to jedini događaj gdje kreatori kao ja mogu da pokaži svoju viziju. Tužno je da nema više takvih događaja - naglasio je Hodžić.

Na naše pitanje koliko je važna i harizma one osobe koja nosi ofređenu kreaciju, Hodžić je odgovorio:

- Kreaciju nosi osoba, a ne kreacija osobu. Ukoliko nema harizme i dobre energije, neće biti ni uspješne kreacije. Martina plijeni svojom energijom, kako u javnosti tako i privatno i jedino je ona mogla iznijeti ovu kreaciju za SFF.

NA VRH

Podijeli članak na